PICA OD KROMPIRA Italijanski klasik savršen za iznenadne goste

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Slasna i ukusna, uzećete parče više.

pica od krompira
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

Za testo:

  • 2 krompira
  • 100 g sira
  • 1 prstohvat soli
  • so, biber

Za nadev:

  • 1 kašika paradajz-pelata
  • 1 šaka svežeg bebi-spanaća
  • 2-3 čeri paradajza
  • 50 g rendane mocarele

Priprema

Narendajte krompir pa ga dobro ocedite kroz gazu da mu uklonite tečnost. Stavite u činiju rendani krompir, posolite i pobiberite. Potom stavite pek-papir u pleh za pečenje, pa smesu za podlogu pice špatulom lepo izravnajte po plehu. Pecite 25 minuta na 190 stepeni. Na kraju preko testa stavite paradajz, dodajte ostale sastojke i dopecite picu od krompira još pet minuta.

Pohovano savršenstvo od banana Sastojci: 2 zrele banane 50 g mlevenih oraha, badema ili lešnika Borovnice po ukusu 100 g posne bele čokolade Priprema: 1. Pripremite banane – oljuštite ih, prepolovite i podelite na manje komade. 2. Dodajte orašaste plodove – pospite izblendirane orahe, bademe ili lešnike po bananama, tako da se lepo oblože. 3. Pecite – zagrejte pleh i ispecite banane sa svih strana dok ne dobiju blago zlatnu boju. 4. Serviranje – na tanjir sipajte borovnice, poređajte tople banane i prelijte ih otopljenom posnom belom čokoladom. 5. Uživajte – poslužite odmah dok je desert topao i čokolada se divno razliva preko banana! Savršen posni desert gotov za par minuta! #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #kuhinjarecepti #pohovano #njaminjam😋 #viral_video #viralvideos #foruyou ♬ bounce (i just wanna dance) - фрози & joyful

Komentari (0)