LENJA PITA SA BOROVNICAMA Klasik na drugačiji način, po receptu bez mane
Jednostavna i mirisna, zasladiće vas u trenu.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

LENJA PITA SA VIŠNJAMA Očaravajući kolač ukusa koji se pamti, za prave sladokusce
Fenomenalan desert neodoljivog ukusa, po starom naninom receptu.

LENJA PITA SA JABUKAMA Starinska poslastica mekana kao pamuk, za pravo uživanje
Fenomenalni desert savršen je za sve svečane prilike.

LENJA PITA Omiljeni kolač sa jabukama po receptu bez premca, za savršenu nedelju
Klasik koji s vremenom samo dobija na popularnosti, prste da poližete.

LENJA PITA SA MAKOM Klasičan desert na moderan način, poći će vam voda na usta
Ako volite klasičnu lenju pitu, ovu sa makom ćete obožavati.
Za testo:
- 400 g brašna
- 180 g maslaca (hladnog, isečenog na kockice)
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 jaja
- prstohvat soli
Za fil:
- 300-400 g svežih ili zamrznutih borovnica
- 2 kašike šećera (po ukusu)
- 1 kašika griza ili gustina (da upije višak soka)
- Po želji: korica limuna ili vanila za dodatnu aromu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli. Onda dodajte hladan maslac pa ga prstima utrljajte u suve sastojke dok ne dobijete mrvičastu strukturu. Umešajte jaja pa zamesite glatko testo. Zatim ga podelite na 2 dela, jedan neka bude veći. Ostavite u zamrzivaču 10 minuta. Veći deo razvaljajte i stavite u pleh obložen pek papirom. Zasebno pomešajte borovnice sa grizom, pa ih rasporedite preko testa. Zamrznuti deo testa izmrvite preko borovnica. Pecite 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite da se pita prohladi, pa je pospite prah šećerom i secite na kocke.

POSNA PICA SA TUNJEVINOM Slasna i sočna, idealna za lepo veče sa prijateljima
Svaki zalogaj je raj za nepca.

NEODOLJIVE FRITULE Sočne i mekane kao pamuk, za savršen vikend
Pospite šećerom u prahu i uživajte.

SKUŠA NA MORNARSKI NAČIN Aromatično jelo pogodno za sve svečane prilike
U savršenom spoju različitih ukusa, pravićete stalno.

POSNE LAZANJE SA PEČURKAMA Specijalitet koji se pamti, po receptu bez mane
Slasne i ukusne, nema ko vam neće tražiti recept.

SOČNA PROJA ZA SAVRŠEN VIKEND Po receptu pevačice Vesne Đogani , biće nikad ukusnija
Pevačica Vesna Đogani veliki je ljubitelj italijanskih, ali i domaćih jela. Iako tvrdi da je njen suprug Đole pravi majstor u kuhinji, svi koji su probali ovu proju tvrde da nema bolje. Ako je sudeći po Vesninoj liniji, rekli bismo i da ne goji.
Komentari (0)