LENJA PITA SA BOROVNICAMA Klasik na drugačiji način, po receptu bez mane
Jednostavna i mirisna, zasladiće vas u trenu.
Potrebno je:
Za testo:
- 400 g brašna
- 180 g maslaca (hladnog, isečenog na kockice)
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 jaja
- prstohvat soli
Za fil:
- 300-400 g svežih ili zamrznutih borovnica
- 2 kašike šećera (po ukusu)
- 1 kašika griza ili gustina (da upije višak soka)
- Po želji: korica limuna ili vanila za dodatnu aromu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli. Onda dodajte hladan maslac pa ga prstima utrljajte u suve sastojke dok ne dobijete mrvičastu strukturu. Umešajte jaja pa zamesite glatko testo. Zatim ga podelite na 2 dela, jedan neka bude veći. Ostavite u zamrzivaču 10 minuta. Veći deo razvaljajte i stavite u pleh obložen pek papirom. Zasebno pomešajte borovnice sa grizom, pa ih rasporedite preko testa. Zamrznuti deo testa izmrvite preko borovnica. Pecite 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite da se pita prohladi, pa je pospite prah šećerom i secite na kocke.
Možda vas zanima:
LENJA PITA S JABUKAMA ZA NEDELJU KOJA SE PAMTI I dupla mera će biti malo
Mirisna i sočna, prste da poližete.
LENJA PITA SA MERAMA "NA ČAŠE" Slatko zadovoljstvo po starom bakinom receptu
Sočna i mekana, najbolje odmah stavite duplu meru.
LENJA PITA SA MAKOM Mirisna poslastica koja pomera granice dobrog ukusa, za pravo uživanje
Sočna i slatka, a super ide uz čaj ili kafu.
LENJA PITA Budi nostalgiju na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Slatka i preukusna, uzećete parče više.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)