RIBLJI PAPRIKAŠ Posno jelo koje će vas dugo držati sitim, savršenog ukusa
Posno, a zasitno jelo.
Potrebno je:
- 1 kg šarana
- 500 g smuđa
- 500 g štuke
- 500 ml soka od paradajza
- 3 glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 paškanat
- 2 čena belog luka
- 3 kašičice mlevene začinske paprike
- so, biber
Priprema:
Iseckajte sitno crni luk, pa ga propržite na ulju dok ne postane staklast. Dodajte narendanu šargarepu i paškanat i sitno seckana dva čena belog luka, malo vode, pa sve zajedno dinstajte dok povrće ne omekša. Očistite i operite ribu, isecite je na veće komade, pa stavite u šerpu u kojoj ste dinstali povrće. Nalijte vodom tako da riba ogrezne u njoj i kuvajte na tihoj vatri 15 minuta. Dodajte paradajz pelat, posolite, pobiberite i začinite crvenom mlevenom paprikom, pa kuvajte sve zajedno još 20 minuta na tihoj vatri, vodeći računa da komadi ribe ostanu celi. Pospite paprikaš začinskim biljem po želji.
Možda vas zanima:
RIBLJI PAPRIKAŠ NA SREMSKI NAČIN Gurmansko jelo za dane posta koje pomera granice dobrog ukusa
Sočan i ukusan, pravi raj za nepca.
MANASTIRSKI PAPRIKAŠ Ovako ga prave monasi na Hilandaru, svaki zalogaj je raj za nepca
Sočan i ukusan, a držaće vas dugo sitim.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)