RIBLJI PAPRIKAŠ Posno jelo koje će vas dugo držati sitim, savršenog ukusa

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Posno, a zasitno jelo.

riblji paprikaš
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 1 kg šarana
  • 500 g smuđa
  • 500 g štuke
  • 500 ml soka od paradajza
  • 3 glavice crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 paškanat
  • 2 čena belog luka
  • 3 kašičice mlevene začinske paprike
  • so, biber

Priprema:

Iseckajte sitno crni luk, pa ga propržite na ulju dok ne postane staklast. Dodajte narendanu šargarepu i paškanat i sitno seckana dva čena belog luka, malo vode, pa sve zajedno dinstajte dok povrće ne omekša. Očistite i operite ribu, isecite je na veće komade, pa stavite u šerpu u kojoj ste dinstali povrće. Nalijte vodom tako da riba ogrezne u njoj i kuvajte na tihoj vatri 15 minuta. Dodajte paradajz pelat, posolite, pobiberite i začinite crvenom mlevenom paprikom, pa kuvajte sve zajedno još 20 minuta na tihoj vatri, vodeći računa da komadi ribe ostanu celi. Pospite paprikaš začinskim biljem po želji.

Gulaš od sočiva Sastojci: 300 g kuvanog sočiva 100 g crnog luka 3 kašike paradajz pirea 100 g šargarepe 100 g krompira 1 paprika Peršun, so, biber Maslinovo ulje Priprema: Sitno iseckati luk i šargarepu, propržiti, zatim dodati seckani krompir i papriku. Naliti vodom i kuvati dok povrće ne omekša. Dodati sočivo, paradajz pire, so, biber i peršun. Kuvati još nekoliko minuta dok se ne zgusne, pa poslužiti. #mojatrpeza #gulas #recept #proteinskiobrok #foodtok #zdravahrana #fyp #fypシ゚viral #fypシ゚ #foryoupage ♬ I Think I Like When It Rains - WILLIS

 

Komentari (0)