RIBLJI PAPRIKAŠ Posno jelo koje će vas dugo držati sitim, savršenog ukusa

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Posno, a zasitno jelo.

riblji paprikaš
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg šarana
  • 500 g smuđa
  • 500 g štuke
  • 500 ml soka od paradajza
  • 3 glavice crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 paškanat
  • 2 čena belog luka
  • 3 kašičice mlevene začinske paprike
  • so, biber

Priprema:

Iseckajte sitno crni luk, pa ga propržite na ulju dok ne postane staklast. Dodajte narendanu šargarepu i paškanat i sitno seckana dva čena belog luka, malo vode, pa sve zajedno dinstajte dok povrće ne omekša. Očistite i operite ribu, isecite je na veće komade, pa stavite u šerpu u kojoj ste dinstali povrće. Nalijte vodom tako da riba ogrezne u njoj i kuvajte na tihoj vatri 15 minuta. Dodajte paradajz pelat, posolite, pobiberite i začinite crvenom mlevenom paprikom, pa kuvajte sve zajedno još 20 minuta na tihoj vatri, vodeći računa da komadi ribe ostanu celi. Pospite paprikaš začinskim biljem po želji.

@moja.trpeza Gulaš od sočiva Sastojci: 300 g kuvanog sočiva 100 g crnog luka 3 kašike paradajz pirea 100 g šargarepe 100 g krompira 1 paprika Peršun, so, biber Maslinovo ulje Priprema: Sitno iseckati luk i šargarepu, propržiti, zatim dodati seckani krompir i papriku. Naliti vodom i kuvati dok povrće ne omekša. Dodati sočivo, paradajz pire, so, biber i peršun. Kuvati još nekoliko minuta dok se ne zgusne, pa poslužiti. #mojatrpeza #gulas #recept #proteinskiobrok #foodtok #zdravahrana #fyp #fypシ゚viral #fypシ゚ #foryoupage ♬ I Think I Like When It Rains - WILLIS

 

Komentari (0)

Loading