SLANE ROLNICE SA BLITVOM I SIROM Ukusne i sočne, a priprema je jednostavna, bićete oduševljeni
Prave se lako, a najbolje idu uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 500 g srednje debelih kora za pitu
Za fil:
- 2 veze blitve (u jednoj vezi ima 5 -6 listova blitve)
- 300 g sira
- 3 jajeta
- 3 kašike kisele pavlake
Za premazivanje kora:
- 1 čaša (čaša od 2 dl) gazirane vode
- 1 čaša ulja
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša kukuruznog brašna
- (sitno mleveno brašno ne palenta)
- 1 kašičica soli
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Operite blitvu, pa je sitno iseckajte i posolite. Ostavite tako 15 minuta, pa rukom dobro ocedite. Dodajte usitnjen sir, 3 jajeta i 3 kašike kisele pavlake. U jednu posudu stavite 1 čašu gazirane vode, ulja, jogurta, kukuruznog brašna, praška za pecivo i so. Sjedinite smesu. akaore premažite sa premazom. apareko treće kore nanesite fil od blitve i sira. Urolajte i ređajte na pleh obložen pek papirom. Ostatkom premaza premažite rolate. Pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
PITA SA BLITVOM I SIROM Sočno predjelo zasitiće vas u trenu, a priprema nije teška
Najbolje služite uz šolju jogurta.
PITA SA SIROM BOLJA OD BUREKA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Mirisna i sočna, po ukusu joj nema ravne.
SALATA OD PEČENIH PAPRIKA ZA NAJLEPŠU SLAVU Zaboravićete na mimozu i rusku
Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir.
KINESKA SALATA NADMAŠILA RUSKU I MIMOZU A svakim zalogajem tera vodu na usta
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)