SLANE ROLNICE SA BLITVOM I SIROM Ukusne i sočne, a priprema je jednostavna, bićete oduševljeni
Prave se lako, a najbolje idu uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 500 g srednje debelih kora za pitu
Za fil:
- 2 veze blitve (u jednoj vezi ima 5 -6 listova blitve)
- 300 g sira
- 3 jajeta
- 3 kašike kisele pavlake
Za premazivanje kora:
- 1 čaša (čaša od 2 dl) gazirane vode
- 1 čaša ulja
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša kukuruznog brašna
- (sitno mleveno brašno ne palenta)
- 1 kašičica soli
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Operite blitvu, pa je sitno iseckajte i posolite. Ostavite tako 15 minuta, pa rukom dobro ocedite. Dodajte usitnjen sir, 3 jajeta i 3 kašike kisele pavlake. U jednu posudu stavite 1 čašu gazirane vode, ulja, jogurta, kukuruznog brašna, praška za pecivo i so. Sjedinite smesu. akaore premažite sa premazom. apareko treće kore nanesite fil od blitve i sira. Urolajte i ređajte na pleh obložen pek papirom. Ostatkom premaza premažite rolate. Pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
PITA SA BLITVOM I SIROM Sočno predjelo zasitiće vas u trenu, a priprema nije teška
Najbolje služite uz šolju jogurta.
PITA SA TIKVICAMA ZA DANE STROGOG POSTA Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Sočna i slasna, pravićete i kada nije post.
POSNA GIBANICA SE RAZGRABI U TRENU Ukusom baš nimalo ne zaostaje za originalom
Najbolje služite uz ajvar ili sojin jogurt.
BAKINIM PIHTIJAMA NIJE MOGUĆE ODOLETI Prepune mesa, a belog luka ima ni premalo ni previše
I dupla mera će biti malo.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)