PUNJENE KRMENADLE Slasno jelo za prave gurmane i one izbirljive
Sočne i slasne, a meso se lepi za prste.
Potrebno je:
- 4 svinjske krmenadle
- so i biber po ukusu
- 1 šolja hlebnih mrvica
- 1/2 šolje rendanog parmezana
- 2 kašike svežeg peršuna
- 2 čena belog luk
- 1/4 šolje mleka
- 1 jaje
Priprema:
Prethodno ugrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa. Operite krmenadle i posolite ih i pobiberite po ukusu. U velikoj posudi pomešajte hlebne mrvice, rendani parmezan, seckani peršun, beli luk, mleko i jaje. Pažljivo napravite rez na sredini svake krmenadle, praveći džep. Nemojte zarezivati do kraja, samo zarežite da napravite džepić za punjenje. Rukama ili kašikom punite svaku krmenadlu pripremljenom smesom. Pržite punjene krmenadle s obe strane dok ne postanu zlatnosmeđe. Prebacite ih u pleh i stavite u prethodno ugrejanu rernu. Pecite oko 20-25 minuta na 200 stepeni ili dok krmenadle ne budu potpuno pečene.
Možda vas zanima:
PUNJENE KRMENADLE NIKO NE ODBIJA Svaki zalogaj je raj za nepca
Savršenog ukusa, a bićete siti do večere.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
PILETINA NA GURMANSKI NAČIN Pomera granice dobrog ukusa a gotova očas posla
Služite uz prilog po želji.
PLEĆKA S BELIM VINOM Gastronomski užitak za sva čula, po receptu bez mane
Samo dodajte prilog po želji.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)