POSNA MUSAKA OD TIKVICA Zasitno jelo zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Posna, a zasitna, prste da poližete.
Potrebno je:
- 2 srednje tikvice
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 šolja pasiranog paradajza
- 1 kašičica origana
- so i biber po ukusu
- 1 šolja kukuruza
- 1 šolja narendanog posnog sira
- sveži peršun za posluživanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Prodinstajte crni luk u tiganju na malo vode, pa umešajte beli luk i dinstajte još dva minuta. Zatim, dodajte kolutove tikvica i njih prodinstajte. Onda dodajte seckan paradajz, pasirani paradajz, origano, biber i so, pa kuvajte još 5 do 7 minuta. U pleh za pečenje stavite polovinu smese tikvica i paradajza. Preko poređajte polovinu kukuruza, pa ostatak smese tikvica i paradajza, i na kraju ostatak kukuruza. Pospite rendanim posnim sirom. Pecite musaku 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
POSNA MUSAKA SA SREMUŠEM Zasitno jelo koje budi sva čula, zaboravićete da nedostaje meso
Sočna i ukusna, ovakvu do sada niste jeli.
MUSAKA SA PŠENICOM I SUVIM ŠLJIVAMA Polovina nestane dok je još u plehu
Kremasta, zasitna i slasna, a posna.
SKUŠA SA ZAČINSKIM BILJEM NAJLEPŠI POSNI RUČAK A savršeno ide uz čašu vina
Savršen posni ručak pravićete i mrsnim danima.
RIBLJA ČORBA PO RECEPTU MANASTIRA LEPAVINA Posni ručak koji mami i mirisom i ukusom
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)