POSNA MUSAKA OD TIKVICA Zasitno jelo zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Posna, a zasitna, prste da poližete.
Potrebno je:
- 2 srednje tikvice
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 šolja pasiranog paradajza
- 1 kašičica origana
- so i biber po ukusu
- 1 šolja kukuruza
- 1 šolja narendanog posnog sira
- sveži peršun za posluživanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Prodinstajte crni luk u tiganju na malo vode, pa umešajte beli luk i dinstajte još dva minuta. Zatim, dodajte kolutove tikvica i njih prodinstajte. Onda dodajte seckan paradajz, pasirani paradajz, origano, biber i so, pa kuvajte još 5 do 7 minuta. U pleh za pečenje stavite polovinu smese tikvica i paradajza. Preko poređajte polovinu kukuruza, pa ostatak smese tikvica i paradajza, i na kraju ostatak kukuruza. Pospite rendanim posnim sirom. Pecite musaku 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
POSNA MUSAKA SA SREMUŠEM Zasitno jelo koje budi sva čula, zaboravićete da nedostaje meso
Sočna i ukusna, ovakvu do sada niste jeli.
BAKINA POSNA SARMA BOLJA OD MRSNE Po receptu starom 50 godina, i sit bi je jeo
Ručak u kome će uživati cela porodica.
POSNE PUNJENE PAPRIKE IZ BAKINE KUHINJE Toliko zasitno i bogato punjenje da zaboravite na meso
Zasitno i preukusno jelo.
MUSAKA SA PŠENICOM I SUVIM ŠLJIVAMA Polovina nestane dok je još u plehu
Kremasta, zasitna i slasna, a posna.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)