TROUGAO PITICE SA MESOM Recept koji morate da probate, za najbolji doručak
Služite tople uz jogurt.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 500 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 šolja pirinča
- 1 jaje
- so
- biber
- ulje
Priprema:
Propržite crni luk u tiganju na malo zagrejanog ulja. Onda dodajte beli luk i mleveno meso, i pržite dok meso ne bude kuvano. Pirinač skuvajte prema uputstvu sa pakovanja, pa dodajte u meso. Posolite i pobiberite i začinite po ukusu. Pustite da se fil malo prohladi. Onda umešajte jedno jaje. Isecite kore na trake širine oko 10 cm. Stavite kašiku fila na kraj svake trake, pa je preklopite u obliku trougla. Napravite trouglić, pa ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Zagrejte ulje na srednjoj temperaturi u tiganju. Pržite sa obes trane dok pitice ne budu zlatno smeđe i hrskave. Stavite na papirne ubruse da se ocede od viška ulja.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)