TROUGAO PITICE SA MESOM Recept koji morate da probate, za najbolji doručak

Ivana Pavlović

10:30

Sezonski recepti 0

Služite tople uz jogurt.

pitice sa mesom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g kora za pitu
  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 šolja pirinča
  • 1 jaje
  • so
  • biber
  • ulje

Priprema:

Propržite crni luk u tiganju na malo zagrejanog ulja. Onda dodajte beli luk i mleveno meso, i pržite dok meso ne bude kuvano. Pirinač skuvajte prema uputstvu sa pakovanja, pa dodajte u meso. Posolite i pobiberite i začinite po ukusu. Pustite da se fil malo prohladi. Onda umešajte jedno jaje. Isecite kore na trake širine oko 10 cm. Stavite kašiku fila na kraj svake trake, pa je preklopite u obliku trougla. Napravite trouglić, pa ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Zagrejte ulje na srednjoj temperaturi u tiganju. Pržite sa obes trane dok pitice ne budu zlatno smeđe i hrskave. Stavite na papirne ubruse da se ocede od viška ulja. 

Komentari (0)

Loading