NAJMEKŠE POSNE TORTILJE Savršene za Veliki petak, samo im dodajte prilog po želji
Filujte prilogom po želji.
Potrebno je:
- 300 g glatkog brašna
- pola kašičice soli
- pola kašičice šećera
- 5 kašika maslinovog ulja
- 200 ml vrele vode
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte brašno, so, šećer, maslinovo ulje i vodu, pa zamesite glatko testo. Pustite da odstoji 15 minuta, pa ga podelite na 6 delova. Od svakog dela napravite kuglu, pa tanko razvaljajte. Pecite u tiganju bez ulja, na umerenoj temperaturi. Tortilje slažite jednu na drugu, pa umotajte krpom da omekšaju.
Možda vas zanima:
DOMAĆE TORTILJE Gotove za 15 minuta, a vazdušaste i mekane kao duša
Samo dodajte prilog po želji.
DOMAĆE TORTILJE OD SAMO 2 SASTOJKA Slasno testo namamiće vas i mirisom i ukusom
Mekane i vazdušaste, a jeftine.
BRZE DOMAĆE TORTILJE Super idu uz humus i pileću paštetu, a gotove očas posla
Filujte namazom po želji.
SOČNE TORTILJE SA MESOM Recept Princa od Vranja oduševio domaćice na mrežama
Stefan Zdravković, poznat kao Princ od Vranje, publiku je osvojio moćnim vokalom i nežnim baladama, kakva je i pesma „Mila“ sa kojom nas je predstavljao na ovogodišnjoj Evroviziji. Da se odlično snalazi u kuhinji, pokazuje i ovaj recept za jednostavno, a preukusno jelo.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)