MERINGE ROLAT SA MALINAMA Fenomenalni voćni desert za sve svečane prilike, otopićete se od miline
Sladak i lagan desert.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

BAKLAVA ROLAT Omiljena poslastica u malo drugačijem izdanju, prste da poližete
Fenomenalan desert za prave sladokusce.

STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM Jednostavni desert skupog ukusa, za savršen vikend
Starinski slatkiš osvojiće i one koji ne vole slatko.

BANANA ROLAT Pravi se lako, a poćiće vam voda na usta koliko je ukusan
Sočan i sladak, uzećete parče više.

ČOKOLADNI ROLAT Kremast i neodoljiv, savršen za svaku svečanu trpezu
Fenomenalan i sladak, oduševiće i one izbirljive.
Za testo:
- 5 belanaca
- 275 g sitnog kristal-šećera
- 20 g listića badema
Za fil:
- 200 ml neutralne pavlake
- 150 ml milerama
- pola kesice vanilin šećera
- 250 g malina ili drugog sitnog voća po želji
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Belanca umutite sa prstohvatom soli, na najvećoj brzini. Dodajte kašiku po kašiku šećera, uz stallno mućenje. U pleh ravnomerno utisnite smesu, pa pospite listićima badema. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa smanjite na 160 i pecite još 15 minuta. Mikserom umutite pavlaku, pa dodajte mileram i vanilin šećer. Iz rerne izvadite koru pa okrenite da strana sa bademima bude dole. Ostavite da se prohladi, pa filujte. Testo uz pomoć papira uvijte u čvrst rolat. Na kraju, skinite papir i dekorišite.

POSNE PRINCES KROFNE Vazdušaste i mekane kao duša, poćiće vam voda na usta
Kremaste i sočne, tope se u ustima.

JAFA KOLAČ Osvežavajući desert koji budi sva čula, u sočnom spoju sa pomorandžom
Kremast i sladak, pravićete stalno.

LEDENA KRALJICA Očaravajuća poslastica raspametiće goste na uskršnjoj trpezi
Slatka i kremasta, uzećete parče više.

OPERA TORTA Klasik francuskog poslastičarstva u simfoniji različitih slatkih ukusa
Svečana i raskošna, gosti će biti oduševljeni.

ESTERHAZI TORTA Poslastica dostojna kraljeva, neprevaziđenog ukusa, za sve svečane prilike
Očaravajuća i svečana, nema ko vam neće tražiti dodatak.
Komentari (0)