GRAŠAK SA PILETINOM ZA POČETNIKE Ručak koji se pamti ukusa koji priča priče
Najbolje služite uz pavlaku.
Potrebno je:
- 600 g graška
- 1 kg piletine u komadima
- 3 krompira
- 2 šargarepe
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1/3 kašičice bibera
- 2 kašike suvog biljnog začina
- so po ukusu
- 1 kašika seckanog peršuna
- 2 kašičice mlevene slatke paprike
Priprema:
Propržite seckanu šargarepu i crni i beli luk oko 5 minuta,u tiganju na ulju. Dodajte piletinu, grašak i sečen krompir. Prelijte sa 2L tople vode. Posolite, pobiberite i začinite mlevenom začinskom paprikom. Kuvajte oko 40 minuta, pa dodajte suvi biljni začin i malo soli. Kuvajte još 10 minuta.
Možda vas zanima:
GRAŠAK SA MESOM PO TETA DRAGANINOM RECEPTU Svaki zalogaj miluje nepca
Priprema je jednostavna, a ukus odličan.
GRAŠAK SA PILETINOM I KROMPIROM Zasitno letnje jelo u kome će uživati cela porodica
Sočno i lagano, bićete oduševljeni.
BAKINOM GRAŠKU NIJE MOGUĆE ODOLETI Zasitan i preukusan, a super ide uz ribo i meso
Neće mu odoleti ni najveći gurmani.
SOČNI GRAŠAK ZA SAVRŠEN RUČAK Recept iskusne domaćice koji uspeva baš svima
Sočan i slasan, bićete oduševljeni ukusom.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)