GRAŠAK SA PILETINOM ZA POČETNIKE Ručak koji se pamti ukusa koji priča priče

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz pavlaku.

grašak sa piletinom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 600 g graška
  • 1 kg piletine u komadima
  • 3 krompira
  • 2 šargarepe
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1/3 kašičice bibera
  • 2 kašike suvog biljnog začina
  • so po ukusu
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 2 kašičice mlevene slatke paprike

Priprema:

Propržite seckanu šargarepu i crni i beli luk oko 5 minuta,u tiganju na ulju. Dodajte piletinu, grašak i sečen krompir. Prelijte sa 2L tople vode. Posolite, pobiberite i začinite mlevenom začinskom paprikom. Kuvajte oko 40 minuta, pa dodajte suvi biljni začin i malo soli. Kuvajte još 10 minuta.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading