GRAŠAK SA PILETINOM ZA POČETNIKE Ručak koji se pamti ukusa koji priča priče
Najbolje služite uz pavlaku.

Potrebno je:
- 600 g graška
- 1 kg piletine u komadima
- 3 krompira
- 2 šargarepe
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1/3 kašičice bibera
- 2 kašike suvog biljnog začina
- so po ukusu
- 1 kašika seckanog peršuna
- 2 kašičice mlevene slatke paprike
Priprema:
Propržite seckanu šargarepu i crni i beli luk oko 5 minuta,u tiganju na ulju. Dodajte piletinu, grašak i sečen krompir. Prelijte sa 2L tople vode. Posolite, pobiberite i začinite mlevenom začinskom paprikom. Kuvajte oko 40 minuta, pa dodajte suvi biljni začin i malo soli. Kuvajte još 10 minuta.
Možda vas zanima:

GRAŠAK SA KOBASICAMA Sočan ručak koji će vas dugo držati sitim, ukusa koji govori više od 1000 jezika
Služite uz domaće kobasice.

ZGUSNITE GRAŠAK BEZ ZAPRŠKE Namirnica koju ima svaka domaćica, a nije soda bikarbona
Zgusnite grašak brzo i lako.

ZGUSNITE GRAŠAK BEZ ZAPRŠKE Treba vam samo 1 namirnica koju ima svaka domaćica
Dodajte ovu namirnicu i grašak će se zgusnuti očas posla.

NAPRAVITE GRAŠAK OVAKO I BIĆE PREUKUSAN Ispašće hrskav i sočan umesto žilav, a evo u čemu je caka
Primenite jednostavne trikove iskusnih domaćica i uživajte u fenomenalnom ručku.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)