BRZE PIROŠKE SA ŠUNKOM Savršene za doručak ili večeru, a nikad slasnije
Sočne i ukusne, najbolje služite uz jogurt.
Potrebno je:
- 700 g brašna
- 200 ml jogurta
- 180 ml (1 čaša) kisele pavlake
- 2 jajeta
- 250 g iseckanog sira
- 150 g iseckane šunke
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica kima
Priprema:
U jednu posudu stavite brašno, pa dodajte, jogurt, kiselu pavlaku, jaja, so, kim, pecivo, šunka i sir. Zamesite testo pa ostavite da odmori 10 minuta.Zatim ga razvaljajte na debljinu 0,5 cm. Isecite ivice da dobijete pravougaonik, pa ga isecite na uzdužne trake pa poprečno. Pržite piroške na zagrejanom ulju. Onda ih stavljajte na ubruse da se ocede od viška masnoće.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)