AMERIČKA PITA SA JABUKAMA Tradicionalni recept za poslasticu koja se naprosto voli

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Hrskavo testo u spoju sa voćem, ukusa koji priča priče.

američka pita sa jabukama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 g brašna
  • 225 g hladnog putera
  • 100 ml hladne vode
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli

Za fil:

  • 6-8 jabuka
  • 1 šolja šećera
  • 1 kašika soka od limuna
  • 3 kašike gustina ili brašna
  • 1 kašičica začina (cimet, muskatni oraščić, mleveni đumbir)

Priprema:

Pomešajte brašno, puter, vodu, so i šećer pa zamesite testo. Podelite ga na 2 dela, umotajte u providnu foliju i ostavite sat vremena u frižideru. Zasebno pomešajte jabuke, šećer, limunov sok, brašno i začine. Polovinu testa razvucite oklagijom i prebacite u pleh za pečenje obložen pek-papirom. Preko stavite fil od jabuka pa preko naseckane kockice putera. Drugu razvučenu polovinu testa prebacite preko fila. Zasecite koru da ne bi pukla tokom pečenja. Pecite pitu 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni pa smanjite na 170 stepeni i pecite još 40 minuta.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading