BRZE PIROŠKE Bez kvasca i prženja u ulju, nikad mekše i sočnije, a gotove za 20 minuta

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Služite tople.

piroške
Printscreen

Potrebno je:

  • 2 čaše kefira
  • ½ čaše vode
  • 3 jajeta 
  • 2 čaše brašna
  • 1 kašičica šećera
  • ½ kašičice soli
  • prstohvat sode bikarbone
  • 1 kašika ulja
  • 1 manja veza mladog luka

Priprema:

Kefir i vodu pomešajte, pa blago zagrejte. Dodajte 2 jaja, so i šećer pa umutite žicom. Polako dodajte brašno, pa dobro izmešajte. Dodajte prstohvat sode bikarbone i jednu kašiku ulja, pa još jednom promešajte.Izdrobite kuvano jaje, sitno iseckajte mladi luk i dobro sjedinite. Kašikom vadite testo na zagrejan tiganj bez ulja, pa pržite piroške sa obe strane dok ne porumene.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading