BRZE PIROŠKE Bez kvasca i prženja u ulju, nikad mekše i sočnije, a gotove za 20 minuta
Služite tople.

Potrebno je:
- 2 čaše kefira
- ½ čaše vode
- 3 jajeta
- 2 čaše brašna
- 1 kašičica šećera
- ½ kašičice soli
- prstohvat sode bikarbone
- 1 kašika ulja
- 1 manja veza mladog luka
Priprema:
Kefir i vodu pomešajte, pa blago zagrejte. Dodajte 2 jaja, so i šećer pa umutite žicom. Polako dodajte brašno, pa dobro izmešajte. Dodajte prstohvat sode bikarbone i jednu kašiku ulja, pa još jednom promešajte.Izdrobite kuvano jaje, sitno iseckajte mladi luk i dobro sjedinite. Kašikom vadite testo na zagrejan tiganj bez ulja, pa pržite piroške sa obe strane dok ne porumene.
Možda vas zanima:

UŠTIPCI OD KROMPIRA Jeftino jelo koje osvaja na prvi zalogaj, super predlog za večeru
Služite toplo uz pavlaku.

SOČNE PIROŠKE SA MESOM Pravi raj za nepca, ovakve do sada niste jeli
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

SLASNI UŠTIPCI Super idu uz jogurt, za savršen doručak
Dodajte jogurt ili prilog po želji.

UŠTIPCI SA MESOM Još slasniji i ukusniji od onih klasičnih, za prave gurmane
Slasni i savršeni, najbolje ih služite uz jogurt ili kiselo mleko.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)