BRZE PIROŠKE Bez kvasca i prženja u ulju, nikad mekše i sočnije, a gotove za 20 minuta
Služite tople.
Potrebno je:
- 2 čaše kefira
- ½ čaše vode
- 3 jajeta
- 2 čaše brašna
- 1 kašičica šećera
- ½ kašičice soli
- prstohvat sode bikarbone
- 1 kašika ulja
- 1 manja veza mladog luka
Priprema:
Kefir i vodu pomešajte, pa blago zagrejte. Dodajte 2 jaja, so i šećer pa umutite žicom. Polako dodajte brašno, pa dobro izmešajte. Dodajte prstohvat sode bikarbone i jednu kašiku ulja, pa još jednom promešajte.Izdrobite kuvano jaje, sitno iseckajte mladi luk i dobro sjedinite. Kašikom vadite testo na zagrejan tiganj bez ulja, pa pržite piroške sa obe strane dok ne porumene.
Možda vas zanima:
BRZI UŠTIPCI SA JOGURTOM RAJ ZA NEPCA A nema čekanja da testo naraste
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
EKSPRES UŠTIPCI Gotovi za 5 minuta, a svakim zalogajem vraćaju vreme unazad
Valjajte ih u prah šećer ili služite uz krem po želji.
UŠTIPCI SA SIROM BUDE NOSTALGIJI Bake u Jugoslaviji su ih pravile baš ovako
Mekani i sočni, i dupla mera će biti malo.
UŠTIPCI KOJI VRAĆAJU VREME UNAZAD Zaboravljeni miris kuhinje naših baka
Sočni i slasni, savršeni za doručak ili večeru.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)