BRZE PIROŠKE Bez kvasca i prženja u ulju, nikad mekše i sočnije, a gotove za 20 minuta
Služite tople.
Potrebno je:
- 2 čaše kefira
- ½ čaše vode
- 3 jajeta
- 2 čaše brašna
- 1 kašičica šećera
- ½ kašičice soli
- prstohvat sode bikarbone
- 1 kašika ulja
- 1 manja veza mladog luka
Priprema:
Kefir i vodu pomešajte, pa blago zagrejte. Dodajte 2 jaja, so i šećer pa umutite žicom. Polako dodajte brašno, pa dobro izmešajte. Dodajte prstohvat sode bikarbone i jednu kašiku ulja, pa još jednom promešajte.Izdrobite kuvano jaje, sitno iseckajte mladi luk i dobro sjedinite. Kašikom vadite testo na zagrejan tiganj bez ulja, pa pržite piroške sa obe strane dok ne porumene.
Možda vas zanima:
BRZI UŠTIPCI SA JOGURTOM RAJ ZA NEPCA A nema čekanja da testo naraste
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
EKSPRES UŠTIPCI Gotovi za 5 minuta, a svakim zalogajem vraćaju vreme unazad
Valjajte ih u prah šećer ili služite uz krem po želji.
UŠTIPCI SA SIROM BUDE NOSTALGIJI Bake u Jugoslaviji su ih pravile baš ovako
Mekani i sočni, i dupla mera će biti malo.
UŠTIPCI KOJI VRAĆAJU VREME UNAZAD Zaboravljeni miris kuhinje naših baka
Sočni i slasni, savršeni za doručak ili večeru.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)