KROASAN SA PISTAĆIMA Bogato punjen i dobro preliven, oboriće vas s nogu koliko je ukusan
Najbolje služite uz šolju kafe.
Potrebno je:
- 500 g lisnatog testa
Za pistać krem:
- 200 g neslanih, oguljenih pistaća
- 2 kašike ulja
- 100 ml masnijeg mleka
- 1 kašika meda
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
- prstohvat soli
- 100 g bele čokolade
za premaz:
- 1 jaje
- šaka mlevenih neslanih pistaća
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte lisnato testo u oblik pravougaonika, pa ga isecite na trouglove. Na svaki stavite krem od pistaća, pa zarolajte kroasan. Poređajte kroasane na pleh obložen pek papirom. Zatim ih premažite umućenim jajetom, pa pospite pistaćima i šećerom. Pecite kroasane oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
KROASAN SA PISTAĆ KREMOM Vazdušasto pecivo i kremasti fil pomeraju granice dobrog ukusa
Najbolje služite uz kafu.
KROASAN SA ČOKOLADOM Mirisan i mekan, kad ga jednom probate pravićete stalno
Savršeno ide uz šoljicu kafe.
KROASANI SA SIROM U isto vreme hrskavi i mekani kao duša, za doručak koji se pamti
Mirisni i slasni, samo dodajte šolju jogurta.
FRANCUSKI KROASAN SA ČOKOLADOM ZA NAJSLAĐI DORUČAK Samo dodajte šoljicu kafe
Mekani i vazdušasti, za pravo uživanje.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)