KROASAN SA PISTAĆIMA Bogato punjen i dobro preliven, oboriće vas s nogu koliko je ukusan
Najbolje služite uz šolju kafe.
Potrebno je:
- 500 g lisnatog testa
Za pistać krem:
- 200 g neslanih, oguljenih pistaća
- 2 kašike ulja
- 100 ml masnijeg mleka
- 1 kašika meda
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
- prstohvat soli
- 100 g bele čokolade
za premaz:
- 1 jaje
- šaka mlevenih neslanih pistaća
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte lisnato testo u oblik pravougaonika, pa ga isecite na trouglove. Na svaki stavite krem od pistaća, pa zarolajte kroasan. Poređajte kroasane na pleh obložen pek papirom. Zatim ih premažite umućenim jajetom, pa pospite pistaćima i šećerom. Pecite kroasane oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
KROASAN SA PISTAĆ KREMOM Vazdušasto pecivo i kremasti fil pomeraju granice dobrog ukusa
Najbolje služite uz kafu.
KROASAN SA ČOKOLADOM Mirisan i mekan, kad ga jednom probate pravićete stalno
Savršeno ide uz šoljicu kafe.
KROASANI SA SIROM U isto vreme hrskavi i mekani kao duša, za doručak koji se pamti
Mirisni i slasni, samo dodajte šolju jogurta.
FRANCUSKI KROASAN SA ČOKOLADOM ZA NAJSLAĐI DORUČAK Samo dodajte šoljicu kafe
Mekani i vazdušasti, za pravo uživanje.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)