KROASAN SA PISTAĆIMA Bogato punjen i dobro preliven, oboriće vas s nogu koliko je ukusan
Najbolje služite uz šolju kafe.

Potrebno je:
- 500 g lisnatog testa
Za pistać krem:
- 200 g neslanih, oguljenih pistaća
- 2 kašike ulja
- 100 ml masnijeg mleka
- 1 kašika meda
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
- prstohvat soli
- 100 g bele čokolade
za premaz:
- 1 jaje
- šaka mlevenih neslanih pistaća
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte lisnato testo u oblik pravougaonika, pa ga isecite na trouglove. Na svaki stavite krem od pistaća, pa zarolajte kroasan. Poređajte kroasane na pleh obložen pek papirom. Zatim ih premažite umućenim jajetom, pa pospite pistaćima i šećerom. Pecite kroasane oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:

KROASAN SA ČOKOLADOM Mirisan i mekan, kad ga jednom probate pravićete stalno
Savršeno ide uz šoljicu kafe.

KROASANI SA SIROM U isto vreme hrskavi i mekani kao duša, za doručak koji se pamti
Mirisni i slasni, samo dodajte šolju jogurta.

FRANCUSKI KROASAN SA ČOKOLADOM ZA NAJSLAĐI DORUČAK Samo dodajte šoljicu kafe
Mekani i vazdušasti, za pravo uživanje.

PUTER KROASANI BUDE SVA ČULA Savršeni za doručak ili užinu, najbolje uz šoljicu kafe
Savršenog ukusa, još bolji od onih iz pekare.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)