KROASAN SA PISTAĆIMA Bogato punjen i dobro preliven, oboriće vas s nogu koliko je ukusan

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz šolju kafe.

kroasan sa pistaćima
Printscreen

Potrebno je:

  • 500 g lisnatog testa 

Za pistać krem:

  • 200 g neslanih, oguljenih pistaća
  • 2 kašike ulja
  • 100 ml masnijeg mleka
  • 1 kašika meda
  • 1 kašičica vanilinog ekstrakta
  • prstohvat soli
  • 100 g bele čokolade

za premaz:

  • 1 jaje
  • šaka mlevenih neslanih pistaća

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte lisnato testo u oblik pravougaonika, pa ga isecite na trouglove. Na svaki stavite krem od pistaća, pa zarolajte kroasan. Poređajte kroasane na pleh obložen pek papirom. Zatim ih premažite umućenim jajetom, pa pospite pistaćima i šećerom. Pecite kroasane oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading