POSNA TIRAMISU TORTA OD PALAČINKI Očaravajuća poslastica koja budi sva čula, po receptu bez mane
Fenomenalna poslastica za sve prilike.
Potrebno je:
Za palačinke:
- 550 ml kisele vode
- 220 g brašna
- 1 kašika šećera
- prstohvat soli
- 3 kašike ulja
Za fil:
- 250 g posnog kremastog sira
- 200 ml biljne slatke pavlake
- 1/2 kašičice kafe
- 50 ml vode
- 1 kašika likera po želji
Za dekoraciju:
- 150 ml biljne slatke pavlake
- kakao
Priprema:
Pomešajte šećer, so i brašno pa sipajte kiselu vodu i ulje. Mikserom sjedinite sve sastojke pa ispržite posne palačinke. Onda zasebno umutite krem sir a zasebno biljnu slatku pavlaku, pa sjedinite. Dodajte u smesu kašiku likera i razblažite kafu sa vodom, pa je dodajte smesi. Palačinke mažite filom pa ih ređajte jednu preko druge. Na kraju, dekorišite tortu umućenom slatkom pavlakom i kakaom.
Možda vas zanima:
REGENTOVA TORTA SA 7 KORA PONOS NEMAČKE Svakim zalogajem mami na parče više
Puno ime ove torte je U čast Njegovog kraljevskog visočanstva princa regenta Leopolda Karla Jozefa Vilhelma Ludviga Vitelsbaha fon Bajerna. Ima sedam korica koje simbolizuju sedam bavarskih oblasti. Raskošna i prepuna čokolade, ukrasiće i najsvečaniju trpezu.
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
KARAMEL TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Svakim zalogajem mami na parče više
Kremasta i savršena, uzećete parče više.
BEZGLUTENSKA TORTA SA JABUKAMA ODUŠEVILA DOMAĆICE Džejmi Oliver je baš ovako pravi
Aromatična i preukusna, savršena za praznike.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)