POSNA TIRAMISU TORTA OD PALAČINKI Očaravajuća poslastica koja budi sva čula, po receptu bez mane
Fenomenalna poslastica za sve prilike.
Potrebno je:
Za palačinke:
- 550 ml kisele vode
- 220 g brašna
- 1 kašika šećera
- prstohvat soli
- 3 kašike ulja
Za fil:
- 250 g posnog kremastog sira
- 200 ml biljne slatke pavlake
- 1/2 kašičice kafe
- 50 ml vode
- 1 kašika likera po želji
Za dekoraciju:
- 150 ml biljne slatke pavlake
- kakao
Priprema:
Pomešajte šećer, so i brašno pa sipajte kiselu vodu i ulje. Mikserom sjedinite sve sastojke pa ispržite posne palačinke. Onda zasebno umutite krem sir a zasebno biljnu slatku pavlaku, pa sjedinite. Dodajte u smesu kašiku likera i razblažite kafu sa vodom, pa je dodajte smesi. Palačinke mažite filom pa ih ređajte jednu preko druge. Na kraju, dekorišite tortu umućenom slatkom pavlakom i kakaom.
Možda vas zanima:
GERM KNEDLE SE TOPE U USTIMA U isto vreme greju i slade, prava zimska poslastica
Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
RUSKA TORTA SA RUMOM OSTAVLJA BEZ DAHA Savršena kombinacija oraha, čokolade, ruma i suvog voća
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)