NAJMEKŠI SLAVSKI KOLAČ ZA SPASOVDAN Recept za početnike posle kog ćete zaboraviti na sve ostale
Vredi svakog uloženog truda, a gosti će biti oduševljeni.

Potrebno je:
- 20 g kvasca
- 2 kašike vode
- 500 g belog brašna tip 500
- 2 kašičice soli
- 1 supena kašika šećera
- 2 kašike ulja
- 250 ml vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac razmutite sa vodom, pa ostavite sa strane. Prosejte brašno, pa 4 kašike brašna odvojite sa strane. Dodajte 2 kašičice soli, 1 supenu kašiku šećera, 2 kašike ulja, rastopljen kvasac, oko 250 ml vode pa zamesite glatko testo. Dodajte brašno, pa premesite testo. Onda ga pustite oko 45 minuta da naraste. Premesite testo, pa podelite na 3 dela: jedan od 100 grama, jedan od 210 grama i treći od 530 grama. Oblikujte loptice. Onaj deo od 210 grama, podelite na 3 dela. Pustite loptice da se odmore oko 10 minuta. U kalup stavite onu "lopticu" testa od 530 grama. Pokrijte folijom i ostavite da naraste. Od preostalih loptica napravite pletenice, pa time ukrasite slavski kolač. Ostavite poklopljenog da naraste, pa ga premažite uljem. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:

TAJNI SASTOJAK ZA SLAVSKI KOLAČ Biće aromatičan i ukusan, a nema ko vam neće tražiti recept
Potrebna je samo 1 kašičica, a totalno će promeniti ukus.

SLAVSKI KOLAČ Po starom baka Ljliljinom receptu, ovakav do sada niste jeli
Ukrasiće svaku slavsku trpezu, po receptu bez mane.

ZAŠTO SLAVSKI KOLAČ PUCA? Ovo se navode kao glavni razlozi, a potpuno menjaju teksturu
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u slavi.

POSNI SLAVSKI KOLAČ ZA SVETOG NIKOLU Recept bez mane, a gosti će biti oduševljeni
Pravoslavni vernici 19. decembra slave Svetog Nikolu. Donosimo vam recept za posni slavski kolač koji uspeva svima, a izuzetnog je ukusa.

MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.
Komentari (0)