NAJMEKŠI SLAVSKI KOLAČ ZA SPASOVDAN Recept za početnike posle kog ćete zaboraviti na sve ostale
Vredi svakog uloženog truda, a gosti će biti oduševljeni.
Potrebno je:
- 20 g kvasca
- 2 kašike vode
- 500 g belog brašna tip 500
- 2 kašičice soli
- 1 supena kašika šećera
- 2 kašike ulja
- 250 ml vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac razmutite sa vodom, pa ostavite sa strane. Prosejte brašno, pa 4 kašike brašna odvojite sa strane. Dodajte 2 kašičice soli, 1 supenu kašiku šećera, 2 kašike ulja, rastopljen kvasac, oko 250 ml vode pa zamesite glatko testo. Dodajte brašno, pa premesite testo. Onda ga pustite oko 45 minuta da naraste. Premesite testo, pa podelite na 3 dela: jedan od 100 grama, jedan od 210 grama i treći od 530 grama. Oblikujte loptice. Onaj deo od 210 grama, podelite na 3 dela. Pustite loptice da se odmore oko 10 minuta. U kalup stavite onu "lopticu" testa od 530 grama. Pokrijte folijom i ostavite da naraste. Od preostalih loptica napravite pletenice, pa time ukrasite slavski kolač. Ostavite poklopljenog da naraste, pa ga premažite uljem. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
SLAVSKI KOLAČ PO BAKINOM RECEPTU Neće pucati, a uspeva i početnicima
Svečan, ukusan i mekan kao duša.
POSNI SLAVSKI KOLAČ ZA SVETE VRAČE Pravi se lako, a osvaja ukusom
Dobićete brojne pohvale.
RECEPT MARKA BULATA ZA SLAVSKI KOLAČ ODUŠEVIO DOMAĆICE Mekan i sočan
Pevač Marko Bulat jednom prilikom je podelio recept za slavski kolač. Sa njim tradicionalno obeležava krsnu slavu sa suprugom Marijom, sinom Savom, ćerkom Doroteom i Sofijom, Marijinom ćerkom iz prvog braka. Jednostavan i preukusan, ne sumnjamo da će se i vama svideti.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)