NAJMEKŠI SLAVSKI KOLAČ ZA SPASOVDAN Recept za početnike posle kog ćete zaboraviti na sve ostale
Vredi svakog uloženog truda, a gosti će biti oduševljeni.
Potrebno je:
- 20 g kvasca
- 2 kašike vode
- 500 g belog brašna tip 500
- 2 kašičice soli
- 1 supena kašika šećera
- 2 kašike ulja
- 250 ml vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac razmutite sa vodom, pa ostavite sa strane. Prosejte brašno, pa 4 kašike brašna odvojite sa strane. Dodajte 2 kašičice soli, 1 supenu kašiku šećera, 2 kašike ulja, rastopljen kvasac, oko 250 ml vode pa zamesite glatko testo. Dodajte brašno, pa premesite testo. Onda ga pustite oko 45 minuta da naraste. Premesite testo, pa podelite na 3 dela: jedan od 100 grama, jedan od 210 grama i treći od 530 grama. Oblikujte loptice. Onaj deo od 210 grama, podelite na 3 dela. Pustite loptice da se odmore oko 10 minuta. U kalup stavite onu "lopticu" testa od 530 grama. Pokrijte folijom i ostavite da naraste. Od preostalih loptica napravite pletenice, pa time ukrasite slavski kolač. Ostavite poklopljenog da naraste, pa ga premažite uljem. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
SLAVSKI KOLAČ PO BAKINOM RECEPTU Neće pucati, a uspeva i početnicima
Svečan, ukusan i mekan kao duša.
POSNI SLAVSKI KOLAČ ZA SVETE VRAČE Pravi se lako, a osvaja ukusom
Dobićete brojne pohvale.
RECEPT MARKA BULATA ZA SLAVSKI KOLAČ ODUŠEVIO DOMAĆICE Mekan i sočan
Pevač Marko Bulat jednom prilikom je podelio recept za slavski kolač. Sa njim tradicionalno obeležava krsnu slavu sa suprugom Marijom, sinom Savom, ćerkom Doroteom i Sofijom, Marijinom ćerkom iz prvog braka. Jednostavan i preukusan, ne sumnjamo da će se i vama svideti.
NAJUKUSNIJI SLAVSKI KOLAČ ZA ĐURĐEVDAN Napravite ga ovako i gosti će biti oduševljeni
Mekan i sočan, ukrasiće slavsku trpezu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)