ČOKOLADNI KUGLOF Donosi vrhunsko uživanje, a uspeva svima, sa ovim receptom nema greške
Fenomenalan desert raspametiće i one koji ne vole slatko.

Potrebno je:
- 5 jaja
- 250 g šećera
- 200 g margarina
- 1 limun
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašike kakao praha
- 50 g čokolade za kuvanje
- 100 ml mleka
- 600 g brašna
- šećer u prahu
Priprema
Belanca umutite u čvrst sneg. Umutite žumanca, šećer, omekšali margarin, mleko, narendanu koru od limuna, kakao, otopljenu čokoladu za kuvanje. Dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo. U smesu sa žumancima umešajte sneg od belanaca. Kalup za kuglof premažite margarinom, ulijte smesu i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Ohlađen kuglof prelijte rastopljenom čokoladom.
Možda vas zanima:

SOČNI KUGLOF SA VIŠNJAMA Prolećni desert koji će vas oboriti s nogu, za sve važne događaje
Višnje mu daju poseban šmek.

NEODOLJIVI KUGLOF Savršen za svaku svečanu priliku, ukusa koji govori više od 1000 jezika
Fenomenalan desert raspametiće i one izbirljive.

KUGLOF SA LIMUNOM Osvežavajući kolač sočan kao onaj kod bake, po receptu starom 20 godina
Sočan i sladak, za pravo uživanje.

KUGLOF SA ŠARGAREPOM I BUNDEVOM Aromatični desert savršen za sve svečane prilike
Mekan i sočan, uzećete parče više.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)