POSNE PEKARSKE KIFLE Vazdušaste i mekane kao pamuk, a biće sveže i sutradan

Ivana Pavlović

09:32

Sezonski recepti 0

Kad ih jednom probate, zaboravićete na pekaru.

posne pekarske kifle
Printscreen

Potrebno je:

  • 500 ml vode
  • 42 g kvasca
  • 100 ml ulja
  • 1 kašika soli
  • 2 kašike šećera
  • 750 g brašna

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni. Kvasac, šećer, ulje, so i brašno dodajte u mlaku vodu pa zamesite testo.Zatim pokrijte i ostavite da nadođe oko pola sata na toplom.Onda premesite i podelite u loptice. Oklagijom rastanjite svaku lopticu u kiflu, pa ređajte u pleh. Premažite sa vodom i pospite susamom. Na svaku kiflu stavite malo posnog margarina, pa ostavite da nadođu oko 20 minuta. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading