POSNE PEKARSKE KIFLE Vazdušaste i mekane kao pamuk, a biće sveže i sutradan
Kad ih jednom probate, zaboravićete na pekaru.
Potrebno je:
- 500 ml vode
- 42 g kvasca
- 100 ml ulja
- 1 kašika soli
- 2 kašike šećera
- 750 g brašna
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Kvasac, šećer, ulje, so i brašno dodajte u mlaku vodu pa zamesite testo.Zatim pokrijte i ostavite da nadođe oko pola sata na toplom.Onda premesite i podelite u loptice. Oklagijom rastanjite svaku lopticu u kiflu, pa ređajte u pleh. Premažite sa vodom i pospite susamom. Na svaku kiflu stavite malo posnog margarina, pa ostavite da nadođu oko 20 minuta. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
Možda vas zanima:
KIFLICE BEZ KVASCA BOLJE NEGO IZ PEKARE Gotove za 2 minuta, a biće sveže i sutradan
Mekane i vazdušaste, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
CIMET KROFNICE ZA SAVRŠEN PONEDELJAK Mekane, a biće sveže i sutradan
Savršeno idu uz šoljicu kafe ili čaja.
PUŽIĆI SA SLANINOM SAVRŠENI ZA UŽINU A ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Mekani i slasni, nema ko će im odoleti.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)