PICA TROUGLIĆI Savršeni za lepo veče sa prijateljima, razgrabiće se čim se postave
Najbolje služite uz šolju jogurta.

Potrebno je:
- 500 g lisnatog testa
- 200 g kačkavalja
- 150 g šunke
- kečap
- 1 jaje
- origano
Priprema:
Razvučeno lisnato testo premažite ga tanko kečapom, poređajte listove pečenice ili suvog mesa, a preko toga listove kačkavalja. Sve pospite origanom. Savijte lisnato testo u rolnu, pa ga isecite na trougliće jednake veličine. Poređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje. Jaje razmutite i premažite trougliće, pa ih pospite susamom. Rernu zagrejte na 220 stepeni i pecite trougliće oko 20 minuta ili dok ne porumene.
Možda vas zanima:

PICA TROUGLIĆI Slasno pecivo koje super ide uz jogurt ili kiselo mleko
Slasno i ukusno, savršeno za doručak.

PUŽIĆI SA MAKOM Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru, eksplozija ukusa u svakom zalogaju
Savršeni za doručak ili užinu uz šoljicu kafe.

KROFNE SA ORASIMA PO STAROM BAKINOM RECEPTU Vazdušaste, mekane i tope se u ustima
Mirisne i sočne, najbolje stavite odmah duplu meru.

NEODOLJIVE BUHTLE SA DŽEMOM Vazdušaste i mekane kao duša, i dupla mera će biti malo
Savršene za doručak ili užinu.

NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Gurmanski ručak koji će cela porodica obožavati
Oduševiće vas od prvog zalogaja.

KOLAČ S KAJSIJAMA MEKAN KAO DUŠA Poćiće vam voda na usta koliko je sočan
Za prave sladokusce.

RIBLJA ČORBA PO STAROM KAFANSKOM RECEPTU Gastronomski užitak koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za dane posta.

PASTIRSKA MUSAKA ZA PRAVE GURMANE Lako se pravi, a nećete moći da prestanete da jedete
Sjajan predlog za vikend ručak.

NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Pravi se po principu smuti pa prospi, a budi sva čula mirisom i ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)