JELU DAJU POSEBAN ŠMEK Ako vam je nestalo prezli, ovih 6 namirnica idealna su zamena
Evo koje su najbolje zamene za prezle
Ukoliko su vam ponestale prezle u nastavku teksta saznajte koje namirnice su njihova najbolja zamena.
Prezle su u stvari samleven suvi hleb i pre svega se koriste za pohovanje ribe, mesa i povrća. One dodaju hrskavost jelima, a u nekim receptima se koriste i kao vezivno sredstvo. Ipak, svakoj domaćici se desi da baš u sredini pripreme pohovanog mesa ili ribe shvari da nema prezli.
Ovo ne treba da bude povod za paniku, jer prezle imaju zamenu i to više od jedne zamene. U zavisnosti od toga za kakvu vam priliku trebaju prezle i zbog kojeg razloga želite zameniti prezle odgovarajućim proizvodom – na primer netolerancija na gluten, alergije i tako dalje postoje različite alternative prezlama.
Ovsene pahuljice
Ovas je savršena zamena za prezle koje su u ulozi da povežu neka jela, kao što su na primer mlevena mesa. Iako nisu idealne za hrskavi završnicu, oni dodaju pravu količinu teksture kako bi povezali sastojke, pa čak i jaja i testeninu.
Tortilja čips
Ovo je odlična zamena za tradicionalne hlebne mrvice bez glutena. Možete koristiti ove hrskave mrvice za premazivanje pilećih kotleta i ribljih fileta, ili možete presaviti zdrobljeni čips od tortilje u mešavinu mesnih ćuftica. Samo zapamtite da u ovom slučaju ne stavljate so u jelo jer su tortilje same po sebi slane.
Običan čips od krompira
Tražite još jedan hrskavi izbor bez glutena. Zdrobljeni čips daje dodatni ukus jelima, pa možete koristiti čak i čips sa vašim omiljenim ukusima. I da li ste se ikada pitali šta da radite sa izmrvljenim čipsom na dnu kesice koji je teško pojesi? Odvojite ga za prezle.
Orašasti plodovi
Zdrobljeni orašasti plodovi večeri daju dodatni ukus i hranljive materije. Bademi, orasi ili indijski oraščići će stvoriti koricu prepunu ukusa za ribu ili piletinu. Ovo je čak i zdrava zamena za prezle jer su orašasti plodovi izvor različitih vitamina i minerala.
Parmezan
Parmezan je savršena podloga i sastav je mnogih recepata. Za razliku od drugih sireva, parmezan se neće u potpunosti otopiti, tako da će proteini u njemu rezultirati hrskavom, sirnatom, slanom korom.
Semenke
Još jedna zdrava zamena za prezle. Najbolje zamene su semenke susama i suncokreta jer imaju blag i lep ukus, a pružaju divnu teksturu jelima.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)