NITI GOJI, NITI GREJE TELO, PRIJA NEVEROVATNO Recept za letnju belu čorbu okrepljuje organizam, evo šta joj to daje božanski ukus
Svaki dan ćete želeti da vam se nađe na stolu...
Zašto je ova čorba idealna za leto?
Lagano pileće meso, povrće i osvežavajuća pavlaka čine ovu belu čorbu savršenim izborom za letnje dane kada organizmu prijaju laganiji obroci. Uz dodatak limuna i svežeg peršuna, ova čorba osvežava i hrani bez osećaja težine.
Sastojci:
- 400 g pilećeg belog mesa
- 1 srednji crni luk
- 2 šargarepe
- 1 koren peršuna
- 1 mali paškanat (po želji)
- 100 ml kisele pavlake
- 1 jaje
- 2 kašike brašna
- 2 kašike ulja
- So i biber po ukusu
- Veza svežeg peršuna
- Malo limunovog soka (po želji)
- 1,5 l vode ili pileće supe
Priprema:
Saveti:
- Umesto pilećeg mesa možete koristiti ćureće belo meso za još laganiju varijantu.
- Čorbu možete poslužiti i ohlađenu – idealna je za vrele dane.
- Dodavanje malo limunovog soka osvežava ukus i podstiče varenje.
Bonus video:
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)