BEZ KONZERVANSA I KUVANJA Napravite jednostavan i ukusan prirodni sok od kajsija
Donosimo vam vrlo jednostavan recept
Sve što vam treba za ovaj recept jesu kajsije, limuntus, voda i šećer.
Recept:
5 kg kajsija
3 kesice limuntusa
3 l vode
šećer (količina zavisi od toga koliko želite da sirup bude sladak)
Priprema:
Kajsije je potrebno oljuštiti i povaditi im košpice, nakon čega ih treba izmiksovati ili propasirati.
Nakon što ste prokuvali 3 litra vode, ostavite da se ohladi.
Zatim prokuvanom vodom prelijte kajsije, dodajte limuntus i sve dobro izmešajte.
Posudu u koju ste sve sipali pokrijte i ostavite da odstoji 24 sata.
Nakon što ste ostavili smesu da odstoji, procedite kroz gazu i na svaki litar tečnosti dodajte 1kg šećera (mada ovo ostaje na vama.
Možete sok piti odmah, pa šećera stavljate minimalno ).
Mešajte sve dok se šećer ne istopi. Sipajte sok u flaše i dobro ih zatvorite.
Sok je potrebno čuvati na hladnom i tamnom mestu, a nakon otvaranja držite ga u frižideru.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)