BEZ KONZERVANSA I KUVANJA Napravite jednostavan i ukusan prirodni sok od kajsija
Donosimo vam vrlo jednostavan recept

Sve što vam treba za ovaj recept jesu kajsije, limuntus, voda i šećer.
Recept:
5 kg kajsija
3 kesice limuntusa
3 l vode
šećer (količina zavisi od toga koliko želite da sirup bude sladak)
Priprema:
Kajsije je potrebno oljuštiti i povaditi im košpice, nakon čega ih treba izmiksovati ili propasirati.
Nakon što ste prokuvali 3 litra vode, ostavite da se ohladi.
Zatim prokuvanom vodom prelijte kajsije, dodajte limuntus i sve dobro izmešajte.
Posudu u koju ste sve sipali pokrijte i ostavite da odstoji 24 sata.
Nakon što ste ostavili smesu da odstoji, procedite kroz gazu i na svaki litar tečnosti dodajte 1kg šećera (mada ovo ostaje na vama.
Možete sok piti odmah, pa šećera stavljate minimalno ).
Mešajte sve dok se šećer ne istopi. Sipajte sok u flaše i dobro ih zatvorite.
Sok je potrebno čuvati na hladnom i tamnom mestu, a nakon otvaranja držite ga u frižideru.

NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Gurmanski ručak koji će cela porodica obožavati
Oduševiće vas od prvog zalogaja.

KOLAČ S KAJSIJAMA MEKAN KAO DUŠA Poćiće vam voda na usta koliko je sočan
Za prave sladokusce.

RIBLJA ČORBA PO STAROM KAFANSKOM RECEPTU Gastronomski užitak koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za dane posta.

PASTIRSKA MUSAKA ZA PRAVE GURMANE Lako se pravi, a nećete moći da prestanete da jedete
Sjajan predlog za vikend ručak.

NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Pravi se po principu smuti pa prospi, a budi sva čula mirisom i ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)