BEZ KONZERVANSA I KUVANJA Napravite jednostavan i ukusan prirodni sok od kajsija
Donosimo vam vrlo jednostavan recept
Sve što vam treba za ovaj recept jesu kajsije, limuntus, voda i šećer.
Recept:
5 kg kajsija
3 kesice limuntusa
3 l vode
šećer (količina zavisi od toga koliko želite da sirup bude sladak)
Priprema:
Kajsije je potrebno oljuštiti i povaditi im košpice, nakon čega ih treba izmiksovati ili propasirati.
Nakon što ste prokuvali 3 litra vode, ostavite da se ohladi.
Zatim prokuvanom vodom prelijte kajsije, dodajte limuntus i sve dobro izmešajte.
Posudu u koju ste sve sipali pokrijte i ostavite da odstoji 24 sata.
Nakon što ste ostavili smesu da odstoji, procedite kroz gazu i na svaki litar tečnosti dodajte 1kg šećera (mada ovo ostaje na vama.
Možete sok piti odmah, pa šećera stavljate minimalno ).
Mešajte sve dok se šećer ne istopi. Sipajte sok u flaše i dobro ih zatvorite.
Sok je potrebno čuvati na hladnom i tamnom mestu, a nakon otvaranja držite ga u frižideru.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)