STARINSKI RECEPT ZA OKREPLJUJUĆE VARIVO Domaća čorba, najzdravije jelo na kašiku
Bolja od kafanske. Može bilo koja vrsta mesa, bilo koje povrće, bilo da je sveže ili zamrznuto moći ćete da napravite ovu čorbicu
Sastojci
1 glavica crnog luka
1dl ulja
½ kg junetine ili teletine b.k. (od vrata ili plećke)
1,5 l vode
2 šargarepe
2 krompira srednje veličine
1 koren peršuna ili paškanata
1 manji koren celera
6-7 zrna bibera
2-3 lista lovora
so po ukusu
za zapršku:
2 kašike brašna
1 kašičica slatke aleve paprike
1 dl ulja
pre posluženja:
1 žumance
2 kašike kisele ili 100 ml pavlake za kuvanje
Priprema
Korak 1: Luk sitno isrckati, a na manje kockice izrezati meso i povrće.
KORAK 2: Na ulju pržiti luk dok ne postane staklast, pa ubaciti meso i dinstati sa malo vode na najtišoj vatri i poklopljeno oko sat vremena uz povremeno mešanje. Kada voda uvri dodati još malo, tako da je tokom dinstanja, stalno ima na dnu šerpe. Nasuti zatim oko 1,5 l vode, dodati povrće, lovor, biber u zrnu i posoliti. Kuvati sve zajedno poklopljeno na laganoj vatri 40-tak minuta.
KORAK 3 – zaprška: Na ulju sasvim kratko propržiti brašno i alevu papriku (ili ih jednoostavno razmutiti u malo vode), dodati čorbu i sve kuvati iz tiha još 15-tak minuta.
KORAK 4: U činiji za serviranje kratko umutiti žumanjce, pomešati ga sa pavlakom, pa postepeno uz mešanje naliti skuvanu čorbu.
Posluženje
Proveriti ukus, posuti čorbu sa naseckanim svežim listom peršuna i izeti je na sto. Dobro je da se na stolu nađe neka kriška limuna ili malo sirćeta, jer je teleća čorbica još ukusnija kada se malo zakiseli.
Savet uz ovaj recept
– Pavlaku dodajte u deo čorbe koji jedete odmah, a onaj koji ostavljate za drugi dan začinite neposredno pre upotrebe.
– Kao i za domaću supu i za čorbu na početku odmerite potrebnu količinu vode i nemojte je dolivati tokom kuvanja.
ORIGINALAN RECEPT SA SVETE GORE Brza posna čorba, skida umor i popravlja raspoloženje u trenutku
Brza priprema i jeftini sastojci, a obiluje vitaminima
POSNI PODVARAK IZ BAKINE BELEŽNICE Delikates uz pečeni krompir i projaru
Meko, aromatično, toplo – uz pečeni krompir i projaru ovo jelo je prava posna gozba
BAKIN RECEPT ZA POSNI PASULJ Najbolji koji ste jeli, tajna je u jednostavnom triku!
Ako tražite posno jelo koje je jednostavno i izdašno, kuvani posni pasulj biće vaš favorit.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
Komentari (0)