KROMPIRUŠA SA MESOM RAJ ZA NEPCA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, nema joj ravne
Slasna i ukusna, prste da poližete.

Potrebno je:
Za testo:
- 500 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1 jaje
- 200 ml vode
Za fil:
- 500 g mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 400 g krompira
- biber, crvena paprika, so (po ukusu)
Za podmazivanje:
- 200 g putera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni.U jednoj velikoj posudi pomešajte brašno i so. Onda dodajte jaje i postepeno sipajte vodu, uz mešanje dok ne dobijete glatko i elastično testo. Pokrijte i pustite da odstoji pola sata. Luk propržite u tiganju dok ne postane staklast, pa dodajte meso i njega propržite. Dodajte krompir sečen na kockice i začine, pa dinstajte sve dok ne omekša. Naraslo testo podelite na 2 dela, pa svaki deo razvaljajte u krug na pobrašnjenoj površini. Stavite jednu koru na dno tepsije pa je napunite filom. Preko stavite drugu koru pa zalepite krajeve obe kore kako fil ne bi cureo. Potom premažite otopljenim puterom. Pecite pitu oko 30–40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:

PITA SA PATLIDŽANOM RAJ ZA NEPCA Sočna, a posna, sa hrskavim korama i bogatim nadevom
Mekana i sočna, a držaće vas dugo sitim.

BRZA PITA OD SPANAĆA I LISNATOG TESTA Svaki zalogaj je raj za nepca, za večeru koja se pamti
Sočna i slasna, najbolje služite uz šolju jogurta.

PITA SA MESOM OD GOTOVIH KORA Sočna i slasna, super predlog za večeru
Sočna i slasna, ukusa koji priča priče.

ENGLESKA PITA PO ORIGINALNOM RECEPTU Hrskava i sočna, a biće super i sutradan
Najbolje služite za doručak ili večeru uz šolju jogurta.

RIŽOTO SA MESOM I POVRĆEM Ručak koji pomera granice dobrog ukusa, cela porodica će uživati
Savršenog ukusa, a zasitno.

ČAČANSKI LONAC Prepun različitih vrsta mesa, ručak kome neće odoleti ni najveći gurmani
Slasno i aromatično jelo, a bićete siti satima.

KREMASTI PIRE KROMPIR Najbolje služite uz ćufte ili šnicle, za ručak koji se pamti
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.

VRANJANSKI PROPEĆ PO TETA DRAGANINOM RECEPTU Mirisan i sočan, nema ko će mu odoleti
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

LETNJA SARMA PO RECEPTU IZ STARE SVESKE Preukusna, zasitna i slasna, ovakvu do sada niste jeli
Ukućani će stajati u redu za još.
Komentari (0)