KROMPIRUŠA SA MESOM RAJ ZA NEPCA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, nema joj ravne
Slasna i ukusna, prste da poližete.
Potrebno je:
Za testo:
- 500 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1 jaje
- 200 ml vode
Za fil:
- 500 g mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 400 g krompira
- biber, crvena paprika, so (po ukusu)
Za podmazivanje:
- 200 g putera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni.U jednoj velikoj posudi pomešajte brašno i so. Onda dodajte jaje i postepeno sipajte vodu, uz mešanje dok ne dobijete glatko i elastično testo. Pokrijte i pustite da odstoji pola sata. Luk propržite u tiganju dok ne postane staklast, pa dodajte meso i njega propržite. Dodajte krompir sečen na kockice i začine, pa dinstajte sve dok ne omekša. Naraslo testo podelite na 2 dela, pa svaki deo razvaljajte u krug na pobrašnjenoj površini. Stavite jednu koru na dno tepsije pa je napunite filom. Preko stavite drugu koru pa zalepite krajeve obe kore kako fil ne bi cureo. Potom premažite otopljenim puterom. Pecite pitu oko 30–40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
PITA SA MESOM BOLJA OD BUREKA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, nestače sa stola odmah.
VRANJANSKA PITA BUDI SVA ČULA Paprike joj daju posebnu sočnost, a super je i hladna
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
PREUKUSNE SAMOSA PITICE Hrskavih kora i bogatog nadeva, i dupla mera će biti malo
Prave se lako, a pojedu brzo.
PITA SAVIJAČA SA KOPRIVOM BUDI SVA ČULA Zdrava i mirisna, smaže se u trenu
Savršena za doručak ili večeru, uz šolju jogurta.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)