KROMPIRUŠA SA MESOM RAJ ZA NEPCA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, nema joj ravne

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Slasna i ukusna, prste da poližete.

krompiruša sa mesom
Shutterstock

Potrebno je:

Za testo:

  • 500 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 jaje
  • 200 ml vode

Za fil:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 400 g krompira
  • biber, crvena paprika, so (po ukusu)

Za podmazivanje:

  • 200 g putera

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni.U jednoj velikoj posudi pomešajte brašno i so. Onda dodajte jaje i postepeno sipajte vodu, uz mešanje dok ne dobijete glatko i elastično testo. Pokrijte i pustite da odstoji pola sata. Luk propržite u tiganju dok ne postane staklast, pa dodajte meso i njega propržite. Dodajte krompir sečen na kockice i začine, pa dinstajte sve dok ne omekša. Naraslo testo podelite na 2 dela, pa svaki deo razvaljajte u krug na pobrašnjenoj površini. Stavite jednu koru na dno tepsije pa je napunite filom. Preko stavite drugu koru pa zalepite krajeve obe kore kako fil ne bi cureo. Potom premažite otopljenim puterom. Pecite pitu oko 30–40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading