KROMPIRUŠA SA MESOM RAJ ZA NEPCA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, nema joj ravne
Slasna i ukusna, prste da poližete.
Potrebno je:
Za testo:
- 500 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1 jaje
- 200 ml vode
Za fil:
- 500 g mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 400 g krompira
- biber, crvena paprika, so (po ukusu)
Za podmazivanje:
- 200 g putera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni.U jednoj velikoj posudi pomešajte brašno i so. Onda dodajte jaje i postepeno sipajte vodu, uz mešanje dok ne dobijete glatko i elastično testo. Pokrijte i pustite da odstoji pola sata. Luk propržite u tiganju dok ne postane staklast, pa dodajte meso i njega propržite. Dodajte krompir sečen na kockice i začine, pa dinstajte sve dok ne omekša. Naraslo testo podelite na 2 dela, pa svaki deo razvaljajte u krug na pobrašnjenoj površini. Stavite jednu koru na dno tepsije pa je napunite filom. Preko stavite drugu koru pa zalepite krajeve obe kore kako fil ne bi cureo. Potom premažite otopljenim puterom. Pecite pitu oko 30–40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
PITA SA MESOM BOLJA OD BUREKA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, nestače sa stola odmah.
VRANJANSKA PITA BUDI SVA ČULA Paprike joj daju posebnu sočnost, a super je i hladna
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
PREUKUSNE SAMOSA PITICE Hrskavih kora i bogatog nadeva, i dupla mera će biti malo
Prave se lako, a pojedu brzo.
PITA SAVIJAČA SA KOPRIVOM BUDI SVA ČULA Zdrava i mirisna, smaže se u trenu
Savršena za doručak ili večeru, uz šolju jogurta.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)