SLANA TORTA OD PALAČINKI SA PILEĆOM DŽIGERICOM Starinski specijalitet koji budi sva čula
Sočna i zasitna, nećete moći da prestanete da jedete.
Potrebno je:
Za palačinke:
- 700 g pileće džigerice
- 2 jajeta
- 30 ml ulja
- Paprika, biber, so po ukusu
- pola kašičice praška za pecivo
- 200 ml mleka
- 150 g brašna
Za fil:
- 3 - 4 glavice crnog luka
- 3 - 4 šargarepe
- majonez po ukusu
- 2 - 4 čena belog luka
- mirođija ili peršun po ukusu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Džigericu očistite pa izblendajte sa jajima, uljem, mlekom, začinima, praškom za pecivo i brašnom. Pecite palačinke, od navedene količine treba da dobijete 8 do 10 palačinki. Iseckajte sitno luk sa šargarepom, pa prodinstajte na malo ulja dok ne omekšaju i blago porumene. Onda dodajte sitno seckani beli luk. Dodajte majonez i začine po ukusu pa dodajte seckani peršun ili mirođiju. Stavite jednu palačinku na tanjir pa je premažite filom. Ređajte dok ne potrošite sav materijal. Na kraju, premažite tortu tankim slojem majoneza i dekorišite peršunom ili rendanom šargarepom.
Možda vas zanima:
SLANA ROZEN TORTA RAZVALJUJE UKUSOM Slavsko predjelo koje niko ne odbija
Kremasta i slasna, a nema ko je ne voli.
SLANA TORTA SA PEČENIM PAPRIKAMA Može i dete da je napravi, a razbija ukusom
Kremasta i zasitna, savršeno predjelo.
SLANA ROZEN TORTA SE TOPI U USTIMA Najlepše slavsko predjelo koje svi vole
Gosti će biti oduševljeni.
SLANA ROZEN TORTA Savršeno hladno predjelo, a gotova za 15 minuta
Pravi se lako, a savršenog ukusa.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)