SLANA TORTA OD PALAČINKI SA PILEĆOM DŽIGERICOM Starinski specijalitet koji budi sva čula
Sočna i zasitna, nećete moći da prestanete da jedete.
Potrebno je:
Za palačinke:
- 700 g pileće džigerice
- 2 jajeta
- 30 ml ulja
- Paprika, biber, so po ukusu
- pola kašičice praška za pecivo
- 200 ml mleka
- 150 g brašna
Za fil:
- 3 - 4 glavice crnog luka
- 3 - 4 šargarepe
- majonez po ukusu
- 2 - 4 čena belog luka
- mirođija ili peršun po ukusu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Džigericu očistite pa izblendajte sa jajima, uljem, mlekom, začinima, praškom za pecivo i brašnom. Pecite palačinke, od navedene količine treba da dobijete 8 do 10 palačinki. Iseckajte sitno luk sa šargarepom, pa prodinstajte na malo ulja dok ne omekšaju i blago porumene. Onda dodajte sitno seckani beli luk. Dodajte majonez i začine po ukusu pa dodajte seckani peršun ili mirođiju. Stavite jednu palačinku na tanjir pa je premažite filom. Ređajte dok ne potrošite sav materijal. Na kraju, premažite tortu tankim slojem majoneza i dekorišite peršunom ili rendanom šargarepom.
Možda vas zanima:
SLANA ROZEN TORTA RAZVALJUJE UKUSOM Slavsko predjelo koje niko ne odbija
Kremasta i slasna, a nema ko je ne voli.
SLANA TORTA SA PEČENIM PAPRIKAMA Može i dete da je napravi, a razbija ukusom
Kremasta i zasitna, savršeno predjelo.
SLANA ROZEN TORTA SE TOPI U USTIMA Najlepše slavsko predjelo koje svi vole
Gosti će biti oduševljeni.
SLANA ROZEN TORTA Savršeno hladno predjelo, a gotova za 15 minuta
Pravi se lako, a savršenog ukusa.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)