SOČNE TORTILJE SA MESOM Recept Princa od Vranja oduševio domaćice na mrežama
Stefan Zdravković, poznat kao Princ od Vranje, publiku je osvojio moćnim vokalom i nežnim baladama, kakva je i pesma „Mila“ sa kojom nas je predstavljao na ovogodišnjoj Evroviziji. Da se odlično snalazi u kuhinji, pokazuje i ovaj recept za jednostavno, a preukusno jelo.
ATA Images
Potrebno je:
Crveni sos
- 6 paradajza
- 2 ljute zelene paprike
- 1 beli luk
- 1 crni luk
- 1 veza korijandera
- 1 kašika paradajz paste
- so, biber
Zeleni sos
- 1 avokado
- 2-3 čena belog luka
- sok od pola limuna
Ostalo
- 400-500 g teletine
- tortilje
- rendana mocarela
- ulje za prženje
Priprema:
Povrće ispecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, oko 20 minuta. Stavite u blender, pa dobro pritisnite beli luk da iscuri sredina. Dobro izblendajte pa dodajte začine, korijander i paradajz pastu i sve opet izblendajte da dobijete namaz. Ispržite meso na malo maslinovog ulja, u zagrejanom tiganju. Izblendajte avokado, beli luk i limunov sok, pa posolite i pobiberite po ukusu. Zagrejte tortilju pa na nju stavite rendanu mocarelu i sačekajte da se malo otopi. Dodajte komade mesa, zeleni sos, crveni sos i zatvorite tortilju.
Možda vas zanima:
BRZE I DRUGAČIJE PICA ROLNICE Recept Danijele Dimitrovske oduševio domaćice na mrežama
Poznata manekenka Danijela Dimitrovska fantastičnim izgledom osvojila je svetske modne piste. Da se odlično snalazi u kuhinji pokazuju i ove pica rolnice. Za razliku od klasičnih, ona koristi tortilje, što ceo postupak čini još jednostavnijim. Njenom sinu Matiji su omiljene, a verujemo da ćete i vi biti oduševljeni.
PITA SA TIKVICAMA ZA DANE STROGOG POSTA Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Sočna i slasna, pravićete i kada nije post.
POSNA GIBANICA SE RAZGRABI U TRENU Ukusom baš nimalo ne zaostaje za originalom
Najbolje služite uz ajvar ili sojin jogurt.
BAKINIM PIHTIJAMA NIJE MOGUĆE ODOLETI Prepune mesa, a belog luka ima ni premalo ni previše
I dupla mera će biti malo.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)