SOČNE TORTILJE SA MESOM Recept Princa od Vranja oduševio domaćice na mrežama
Stefan Zdravković, poznat kao Princ od Vranje, publiku je osvojio moćnim vokalom i nežnim baladama, kakva je i pesma „Mila“ sa kojom nas je predstavljao na ovogodišnjoj Evroviziji. Da se odlično snalazi u kuhinji, pokazuje i ovaj recept za jednostavno, a preukusno jelo.
ATA Images
Potrebno je:
Crveni sos
- 6 paradajza
- 2 ljute zelene paprike
- 1 beli luk
- 1 crni luk
- 1 veza korijandera
- 1 kašika paradajz paste
- so, biber
Zeleni sos
- 1 avokado
- 2-3 čena belog luka
- sok od pola limuna
Ostalo
- 400-500 g teletine
- tortilje
- rendana mocarela
- ulje za prženje
Priprema:
Povrće ispecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, oko 20 minuta. Stavite u blender, pa dobro pritisnite beli luk da iscuri sredina. Dobro izblendajte pa dodajte začine, korijander i paradajz pastu i sve opet izblendajte da dobijete namaz. Ispržite meso na malo maslinovog ulja, u zagrejanom tiganju. Izblendajte avokado, beli luk i limunov sok, pa posolite i pobiberite po ukusu. Zagrejte tortilju pa na nju stavite rendanu mocarelu i sačekajte da se malo otopi. Dodajte komade mesa, zeleni sos, crveni sos i zatvorite tortilju.
Možda vas zanima:
BRZE I DRUGAČIJE PICA ROLNICE Recept Danijele Dimitrovske oduševio domaćice na mrežama
Poznata manekenka Danijela Dimitrovska fantastičnim izgledom osvojila je svetske modne piste. Da se odlično snalazi u kuhinji pokazuju i ove pica rolnice. Za razliku od klasičnih, ona koristi tortilje, što ceo postupak čini još jednostavnijim. Njenom sinu Matiji su omiljene, a verujemo da ćete i vi biti oduševljeni.
PITA SA SIROM BOLJA OD BUREKA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Mirisna i sočna, po ukusu joj nema ravne.
SALATA OD PEČENIH PAPRIKA ZA NAJLEPŠU SLAVU Zaboravićete na mimozu i rusku
Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir.
KINESKA SALATA NADMAŠILA RUSKU I MIMOZU A svakim zalogajem tera vodu na usta
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)