KOLAČ SA BRESKVAMA I JOGURTOM Sočan i mekan kao duša, po starom baka Majinom receptu

Ivana Pavlović

17:30

Sezonski recepti 0

Zamirisaće cela kuća.

kolač sa breskvama i jogurtom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 4 jaja
  • 200g šećera
  • 180 ml jogurta
  • 5 kašika ulja
  • 200 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo 
  • rendana kora 2 limuna
  • 2 kašike kakao praha
  • 5 breskvi

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite belanca u čvrst sneg. Zasebno umutite žumanca sa šećerom pa dodajte jogurt,ulje,brašno sa praškom za pecivo i sneg od belanca.Podelite testo na dva dela, pa u jedan dodajte limunovu koru, a u drugi kakao. U pleh obložen pek papirom stavite po kašiku testa sa limunom pored sa kakaom. Ređajte naizmenično obe smese. Zatim isecite breskve na komade pa ih pospite po testu.Pecite kolač oko 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading