KOLAČ SA BRESKVAMA I JOGURTOM Sočan i mekan kao duša, po starom baka Majinom receptu
Zamirisaće cela kuća.
Potrebno je:
- 4 jaja
- 200g šećera
- 180 ml jogurta
- 5 kašika ulja
- 200 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- rendana kora 2 limuna
- 2 kašike kakao praha
- 5 breskvi
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite belanca u čvrst sneg. Zasebno umutite žumanca sa šećerom pa dodajte jogurt,ulje,brašno sa praškom za pecivo i sneg od belanca.Podelite testo na dva dela, pa u jedan dodajte limunovu koru, a u drugi kakao. U pleh obložen pek papirom stavite po kašiku testa sa limunom pored sa kakaom. Ređajte naizmenično obe smese. Zatim isecite breskve na komade pa ih pospite po testu.Pecite kolač oko 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
PREVRNUTI KOLAČ SA BRESKVAMA Letnji desert koji osvežava u trenu, za sve sladokusce
Sočan desert, lagan i osvežavajuć, ukusa koji se pamti, uzećete parče više.
MRAMORNI KOLAČ SA BRESKVAMA Pravi se brzo i lako, a pravi je raj za sladokusce
Fenomenalni desert u sočnom spoju biskvita sa breskvama.
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)