NJOKE OD BATATA I VRGANJA Naprave se lako, a pojedu u slast, po receptu bez mane
Kremaste i slasne, a zasitne.
Potrebno je:
- 1 kg batata
- 100 g putera
- 1 jaje
- 300 g brašna
- so
Za sos:
- 1 kašika svinjske masti
- 1 glavica crnog luka
- 300 g vrganja
- 1 čen belog luka
- 100 ml belog vina
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 1 šolja povrtnog temeljca
Priprema:
Batat oljuštite i skuvajte u slanoj vodi. Potom ga izgnječite i dodajte mu puter, jaje, so i brašno. Razvaljajte testo i pravite njoke oblika po želji. Skuvajte ih u slanoj vodi. U duboki tiganj na svinjskoj masti propržite sitno seckan crni luk dok ne dobije zlatnu boju. Stavite iseckane vrganje i čen belog luka, pa sve zalijte povrtnim temeljcem i belim vinom i začinite. Smanjite ringlu i pustite da vrganji omekšaju i puste svoju aromu. Na kraju ubacite i pavlaku za kuvanje i sos je gotov.
Možda vas zanima:
NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Gurmanski ručak koji će cela porodica obožavati
Oduševiće vas od prvog zalogaja.
NJOKE SA RIKOTOM U SOSU Zasitne i preukusne, postaće vaše novo omiljeno jelo
Kremasto jelo držaće vas dugo sitim.
NJOKE IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Sočne i slasne, ovaj recept treba da zapišete
Slasno jelo raspametiće i one izbirljive.
NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Kremasto jelo bogatog ukusa za prave gurmane
Svaki zalogaj je raj za nepca.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)