PALENTA SA MERAMA NA KAŠIKE Baš onako kako su je nekada domaćice pravile, biće kremasta i neodoljiva

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Savršena za doručak uz šolju jogurta.

kačamak
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 šolja kukuruznog brašna
  • 3 šolje vode
  • 1 ravna kašičica soli
  • 1 kašika domaćeg maslaca
  • 100 g mladog sira 
  • 1 kašika kajmaka

Priprema:

Vodu prokuvajte sa solju. Kad krene da ključa dodajte kukuruzno brašno u tankom mlazu, uz neprestano mešanje varjačom.Kuvajte 10 do 15 minuta na tihoj vatri, dok se ne zgusne i ne postane glatka. Dodajte kašiku maslaca pa dobro promešajte dok se ne otopi. Prebacite u tanjir pa izmrvite sir i dodajte kajmak.Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading