PALENTA SA MERAMA NA KAŠIKE Baš onako kako su je nekada domaćice pravile, biće kremasta i neodoljiva
Savršena za doručak uz šolju jogurta.
Potrebno je:
- 1 šolja kukuruznog brašna
- 3 šolje vode
- 1 ravna kašičica soli
- 1 kašika domaćeg maslaca
- 100 g mladog sira
- 1 kašika kajmaka
Priprema:
Vodu prokuvajte sa solju. Kad krene da ključa dodajte kukuruzno brašno u tankom mlazu, uz neprestano mešanje varjačom.Kuvajte 10 do 15 minuta na tihoj vatri, dok se ne zgusne i ne postane glatka. Dodajte kašiku maslaca pa dobro promešajte dok se ne otopi. Prebacite u tanjir pa izmrvite sir i dodajte kajmak.Prijatno!
Možda vas zanima:
NAPRAVITE SAVRŠEN KAČAMAK Tajna je u ovom sastojku, a pravi ogromnu razliku u ukusu
Trik je jednostavan, a provereno uspeva.
ZLATNA PALENTA SA HRSKAVOM KORICOM ZA DORUČAK Miris jutra iz detinjstva
Biće ista kao ona iz bakine kuhinje.
PALENTA SA PEČURKAMA Ukus tradicije u svakom zalogaju
Kremasta i drugačija, pravićete stalno,
PALENTA SA PEČURKAMA Kremasta, drugačija, jeftina i zasitna, napravi se za doručak a jede ceo dan
Klasik na drugačiji način.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
POSNA BAKLAVA Sočna, hrskava, topi se u ustima
Za bogatiji ukus, možete dodati malo posnog margarina.
Komentari (0)