PAVLOVA TORTA SA BRESKVAMA Lagana letnja poslastica ukusa koji budi sva čula
Lagana i sočna, za sve svečan
Potrebno je:
- 6 belanaca
- 200 g kristal šećera
- 1 kašika sirćeta
- 2 kašike gustina
- 4 komada zrelih breskvi
- 300 ml slatke pavlake za šlag
- 4 kašike kristal šećera
- 1 limun
- 300 ml vode
- 1 puding od vanile
Priprema:
Rernu zagrejte na 150 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca mikserom u čvrst šne, uz postepeno dodavanje šećera. Onda dodajte sirće, umutite pa dodajte gustin i ručno umešajte. Istresite umućena belanca na pleh obložen pek papirom. Pecite 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Zatim ostavite da se kora prohladi. Ogulite breskve pa ih isecite na kockice. Dodajte 4 kašike šećera i limunov sok pa promešajte i ostavite da se marinira jedno pola sata. Breskve ocedite a marinadu sipajte u šerpicu i sipajte 300 ml vode. Zakuvajte pa dodajte razmućeni puding sa malo vode i mešajte dva minuta dok se ne zgusne. Pustite da se prohladi. Pavlaku za šlag umutite sa malo mleka pa stavite u frižider na hlađenje.Filujte koru pudingom pa šlagom. Na kraju dekorišite kockicama breskvi.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)