PAVLOVA TORTA SA BRESKVAMA Lagana letnja poslastica ukusa koji budi sva čula
Lagana i sočna, za sve svečan
Potrebno je:
- 6 belanaca
- 200 g kristal šećera
- 1 kašika sirćeta
- 2 kašike gustina
- 4 komada zrelih breskvi
- 300 ml slatke pavlake za šlag
- 4 kašike kristal šećera
- 1 limun
- 300 ml vode
- 1 puding od vanile
Priprema:
Rernu zagrejte na 150 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca mikserom u čvrst šne, uz postepeno dodavanje šećera. Onda dodajte sirće, umutite pa dodajte gustin i ručno umešajte. Istresite umućena belanca na pleh obložen pek papirom. Pecite 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Zatim ostavite da se kora prohladi. Ogulite breskve pa ih isecite na kockice. Dodajte 4 kašike šećera i limunov sok pa promešajte i ostavite da se marinira jedno pola sata. Breskve ocedite a marinadu sipajte u šerpicu i sipajte 300 ml vode. Zakuvajte pa dodajte razmućeni puding sa malo vode i mešajte dva minuta dok se ne zgusne. Pustite da se prohladi. Pavlaku za šlag umutite sa malo mleka pa stavite u frižider na hlađenje.Filujte koru pudingom pa šlagom. Na kraju dekorišite kockicama breskvi.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)