PAVLOVA TORTA SA BRESKVAMA Lagana letnja poslastica ukusa koji budi sva čula

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Lagana i sočna, za sve svečan

pavlova torta sa breskvama
Printscreen

Potrebno je:

  • 6 belanaca
  • 200 g kristal šećera
  • 1 kašika sirćeta
  • 2 kašike gustina
  • 4 komada zrelih breskvi
  • 300 ml slatke pavlake za šlag
  • 4 kašike kristal šećera
  • 1 limun
  • 300 ml vode
  • 1 puding od vanile
     

Priprema:

Rernu zagrejte na 150 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca mikserom u čvrst šne, uz postepeno dodavanje šećera. Onda dodajte sirće, umutite pa dodajte gustin i ručno umešajte. Istresite umućena belanca na pleh obložen pek papirom. Pecite 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Zatim ostavite da se kora prohladi. Ogulite breskve pa ih isecite na kockice. Dodajte 4 kašike šećera i limunov sok pa promešajte i ostavite da se marinira jedno pola sata. Breskve ocedite a marinadu sipajte u šerpicu i sipajte 300 ml vode. Zakuvajte pa dodajte razmućeni puding sa malo vode i mešajte dva minuta dok se ne zgusne. Pustite da se prohladi. Pavlaku za šlag umutite sa malo mleka pa stavite u frižider na hlađenje.Filujte koru pudingom pa šlagom. Na kraju dekorišite kockicama breskvi.

Komentari (0)

Loading