NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Gurmanski ručak koji će cela porodica obožavati
Oduševiće vas od prvog zalogaja.
Potrebno je:
- 1 glavica crnog luka
- 1 veća šargarepa
- 1 manji komad celera
- 6 svinjskih šnicli
- 4 kašike kisele pavlake
- 100 ml vode
- 1 kašičica senfa
- 2 kašičice mlevene crvene paprike
- 500 g njoka
- 50 g putera
- so, biber
Priprema:
Šnicle prepolovite i začinite ih. Potom ih zapecite na vrućem ulju, sklonite s ringle i dodajte kocku putera. Kada se otopi, ubacite sitno seckani crni luk. Potom dodajte izrendanu šargarepu i celer, sve kratko prodinstajte, dodajte vodu, pa senf. Kratko prodinstajte i začinite. Ako ispari tečnost, slobodno dodajte. Uzmite malo sosa i pomešajte ga s pavlakom, a ostatak sosa usitnite štapnim mikserom, vratite u tiganj i ubacite meso. Kuvajte sve oko 10 minuta, pa dodajte povrće i pavlaku. Dobro pomešajte i kuvajte do dva minuta. Sklonite s ringle. Skuvajte njoke po uputstvu, pa ih poslužite uz umak s mesom.
Možda vas zanima:
NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Poćiće vam voda na usta koliko je ukusno
Za gurmane i one izbirljive.
NJOKE SA RIBOM ZA RUČAK KOJI SE PAMTI Kačkavalj se topi u ustima, i dupla mera će biti malo
Kremasto i slasno jelo.
NJOKE OD BATATA I VRGANJA Naprave se lako, a pojedu u slast, po receptu bez mane
Kremaste i slasne, a zasitne.
NJOKE SA RIKOTOM U SOSU Zasitne i preukusne, postaće vaše novo omiljeno jelo
Kremasto jelo držaće vas dugo sitim.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)