BAKINE ŠNENOKLE VRAĆAJU U DETINJSTVO Svako će tražiti porciju više
Kremast i lagan desert oduševiće i one koji ne vole slatko.
Potrebno je:
- 4 jaja (odvojiti žumanca i belanca)
- 100 g šećera
- oko 2 l mleka
- 1,5 kašika brašna (ili gustina)
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2 kesice vanilin šećera
Priprema:
U jednoj posudi umutite mikserom belanca. Stavite mleko i ekstrakt vanile u dublju šerpu pa ostavite da provri.Zatim smanjite temperaturu i kašikom umućena belanca spuštajte u vrelo mleko.Kuvajte šnenokle po minut i po sa svake strane, pa ih izvadite iz mleka i poređajte u činiju. Zasebno umutite žumanca sa šećerom pa dodajte gustin i 2 kašike mleka. Dobro sve promešajte pa ostavite da vri. Polako dodajte smesu sa žumancima pa kuvajte uz neprestano mešanje, sve dok se ne zgusne. Onda skinite sa ringle i ostavite da se prohladi. Šnenokle prelijte prohlađenim prelivom.
Možda vas zanima:
ŠNENOKLE Bakin recept za omiljen starinski desert koji se topi u ustima
Šnenokle ili "plutajuća ostrva" su francuski desert koji se pravi od snega od belanaca i vanilinog krema.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BRZI KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Sve se samo pomeša i peče, a razvaljuje ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
OTKRIVAMO TAJNU SAVRŠENOG KREM BRULEA Desert koji prkosi vremenu i trendovima
Desert koji mami i mirisom i izgledom.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)