PUNJENI PARADAJZ Ručak u kome će uživati cela porodica, po ukusu mu nema ravnog
Sočno i zasitno jelo.
Potrebno je:
- 6 velikih paradajza
- 1 šolja kuskusa
- 1 šolja vode
- 1/4 šolje feta sira, izmrvljenog
- 1/4 šolje seckanog peršuna
- 1 kašika maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
Priprema:
Paradajzu odsecite vrhove i izdubite sredinu. Skuvajte kuskus prema uputstvu sa pakovanja. Pomešajte skuvan kuskus, feta sir, peršun, maslinovo ulje, so i biber. Napunite paradajz smesom od kuskusa i vratite vrhove. Stavite paradajz u pleh i pecite na 180 stepeni 15-20 minuta.
Možda vas zanima:
PUNJENI PARADAJZ Sočno jelo koje obara s nogu, a uspeva BAŠ svima
Sočan i slasan, nestaće sa stola odmah.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)