PITA SA TIKVICAMA BEZ KORA Sve se samo pomeša i peče, a savršena za doručak ili večeru

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Pravi se lako, a pojede brzo.

pita sa tikvicama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 srednje tikvice
  • 3 jaja
  • 150 ml jogurta
  • 100 g sira
  • 1 kašika brašna
  • so
  • biber
  • suvi biljni začin

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Narendajte tikvice pa ih posolite i ostavite da puste vodu. Posle 10 minuta ih dobro ocedite pa im dodajte umućena jaja, jogurt, sir, brašno i začine. Dobro promešajte i izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite pitu oko 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading