NJOKE U PESTO SOSU Ručak koji će obožavati cela porodica, svaki zalogaj je raj za nepca
Držaće vas dugo sitim, a fenomenalnog ukusa.
Potrebno je:
- 500 g njoka
- 100 g svežeg bosiljka
- 150 g pinjola
- 2 lista žalfije
- 2 čena belog luka
- malo maslinovog ulje
- 2 kašike vina proseka
- puter
- parmezan
- 50 g ovčijeg sira
Priprema:
Izblendajte bosiljak, pinjole, žalfiju, beli luk, izdrobljen ovčiji sir, maslinovo ulje i vino, sve dok ne postane jednolična pasta. Njoke skuvajte po uputstvu, pa ih propržite na puteru, sipajte u činiju i prelijte ih dobijenim pestom. Promešajte i pospite parmezanom i poslužite dok su njoke još tople.
Možda vas zanima:
FENOMENALNE NJOKE NA 100 NAČINA Recepti za dušu i telo, svaki zalogaj je gurmanski raj
U paradajz sosu, u sosu od slanine i tikvica, od koprive, ili iz rerne pojednako osvajaju ukusom kao i one u pesto sosu, sa svinjetinom, crne ili sa vrgnjima...
NJOKE SA SLANINOM ZA RUČAK KOJI SE PAMTI Svakim zalogajem pomeraju granice dobrog ukusa
Ukućani će stajati u redu za još.
NJOKE SA SIROM POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA Priprema je jednostavna, a svi ih vole
Kremaste i slasne, za savršen ručak.
NJOKE SA RIBOM ZA RUČAK KOJI SE PAMTI Kačkavalj se topi u ustima, i dupla mera će biti malo
Kremasto i slasno jelo.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)