PITA SA PARADAJZOM BOLJA OD KLASIČNE Savršena za doručak ili večeru, a eksplozija ukusa u svakom zalogaju

Ivana Pavlović

10:30

Sezonski recepti 0

Drugačija i preukusna, pravićete stalno.

pita sa paradajzom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 850 g mesnatijeg paradajza
  • 3 luka
  • 5 supenih kašika maslinovog ulja
  • so, origano, peršun
  • 500 g krompira
  • crvena i žuta paprika
  • 5 jaja
  • 150 g kačkavalja

 

Priprema:

Paradajz oprati i iseći na tanje kriške. Luk sitnije iseckati. U šerpi ugrejati jednu supenu kašiku maslinovog ulja, dodati luk i kratko propržiti. Zatim dodati paradajz i dinstati 45 minuta. Krompir očistiti, iseći na tanke kriške i ostaviti u posoljenoj vodi da provri. Smanjiti vatru, dodati iseckane paprike i kuvati tri minuta. Procediti. Na tiganju ugrejati ulje, dodati sitno iseckan luk i pržiti na ulju dok ne dobije zlatnu boju. Zatim staviti papriku, krompir i prezle i pržiti oko osam minuta. Sve prespite u pleh, pospite rendanim sirom i pecite pitu 15 minuta na 200 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading