ZELENI ROLAT Zasitan i preukusan, ukrasiće svaku svečanu trpezu

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Pravi se lako, a pojede brzo.

zeleni rolat
Shutterstock

Potrebno je:

  • 5 jaja
  • 5 kašika brašna
  • 6 kašika kisele pavlake
  • 5 kašika obarenog spanaća
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 g kačkavalja
  • 50 g majoneza

Priprema:

Od jaja, brašna i tri kašike pavlake, spanaća i praška za pecivo umesite testo. Dodajte pola kasičice soli i koru pecite u podmazanom plehu u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Uvijte je u vlažnu krpu kao rolat. Pomešajte preostalu pavlaku i majonez i tom smesom namažite koru. Odozgo narendajte kačkavalj, urolajte i stavite u frižider da se stegne.

Komentari (0)

Loading