PUNJENI LUK Neobično jelo fenomenalnog ukusa kome nije moguće odoleti
Zamirisaće cela kuća.
Potrebno je:
- 8 glavica crnog luka
- 150 g pirinča
- 1 krompir
- 50 g maslaca
- 50 g kačkavalja
- 2 čena belog luka
- prezle
- 1 kašičica suvog ruzmarina
- so
- biber
- 50 ml maslinovog ulja
Priprema:
Oljuštite luk pa ga kuvajte 20 ak minuta u šerpi sa vodom. Zatim ga isperite pod mlazom hladne vode. Onda mu pažljivo odsecite vrh i izvucite sredinu.Obarite pirinač sa seckanim krompirom, pa ga ocedite i dodajte malo prezli i maslaca. Posolite i pobiberite. Dodajte seckanu sredinu luka i izgnječen beli luk, pa pospite ruzmarinom, ako volite možete dodati i karanfilić, dodajte malo maslinovog ulja i sve dobro promešajte. Napunite luk dobijenom smesom, pa poslužite dok je toplo.
Možda vas zanima:
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
SOGAN DOLMA SE TOPI U USTIMA A zbog neodoljivog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Za savršen nedeljni ručak.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)