PUNJENI LUK Neobično jelo fenomenalnog ukusa kome nije moguće odoleti

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Zamirisaće cela kuća.

punjeni luk
Shutterstock

Potrebno je:

  • 8 glavica crnog luka
  • 150 g pirinča
  • 1 krompir
  • 50 g maslaca
  • 50 g kačkavalja
  • 2 čena belog luka
  • prezle
  • 1 kašičica suvog ruzmarina
  • so 
  • biber
  • 50 ml maslinovog ulja

Priprema:

Oljuštite luk pa ga kuvajte 20 ak minuta u šerpi sa vodom. Zatim ga isperite pod mlazom hladne vode. Onda mu pažljivo odsecite vrh i izvucite sredinu.Obarite pirinač sa seckanim krompirom, pa ga ocedite i dodajte malo prezli i maslaca. Posolite i pobiberite. Dodajte seckanu sredinu luka i izgnječen beli luk, pa pospite ruzmarinom, ako volite možete dodati i karanfilić, dodajte malo maslinovog ulja i sve dobro promešajte. Napunite luk dobijenom smesom, pa poslužite dok je toplo.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading