BRZE ESTERHAZI TORTICE Istog ukusa kao original, a gotove za 20 minuta
Savršene za sve svečane prilike.
Potrebno je:
- 500 ml mleka
- 2 jajeta
- 180 g šećera
- 50 g kukuruznog skroba
- 50 g putera
- 1 kesica vanilin šećera
- 170 ml slatke pavlake
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U šerpu stavite jaja, šećer, vanilin šećer i kukuruzni skrob pa dodajte mleko, i dobro izmešajte. Kuvajte na srednje jakoj vatri sve dok se ne zgusne. Onda skinite sa vatre pa dodajte puter i mešajte sve dok se ne otopi. Krem pokrijte providnom folijom pa ostavite da se skroz ohladi. Slatku pavlaku umutite u čvrst šlag pa polako sjedinite sa hladnim filom. Zasebno umutite belanca sa prstohvatom soli pa dodajte šećer i vanilin šećer i nastavite da mutite. Zasebno umutite žumanca pa ih polako umešajte u sneg od belanaca. Pomešajte brašno, orahe i prašak za pecivo, pa polako dodajte u smesu mešajući lopaticom. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Koru ohladite pa isecite na pola. Premažite polovinom fila pa preklopite drugom korom. Zatim nanesite ostatak fila. Dekorišite otopljenom čokoladom pa napravite čuvenu esterhazi šaru. Secite na pravougaonike pa svaku torticu sa svih strana obložite seckanim orasima.
Možda vas zanima:
ESTERHAZI TORTA Nazvana po grofu, spor oko nje i dalje traje, a ulepšaće svaki važni događaj
Čuvenu poslasticu osmislili su budimpeštanski poslastičari krajem 19. veka, a nazvana je po grofu Esterhaziju. Do dana današnjeg vodi se sudski spor između Beča i Budimpešte oko toga čija je „licenca“ za tortu. Od kvalitetnih sastojaka, svečana i raskošna, savršena za sve specijalne prilike i slavsku trpezu. Iako čuvena šara na torti iziskuje preciznost, sav trud u pripremi ove poslastice će se isplatiti.
ČUVENA ESTERHAZI TORTA Mađarska poslastica za koju se svaki trud isplati, raskošna i preukusna
Čuvenu poslasticu osmislili su budimpeštanski poslastičari krajem 19. veka, a nazvana je po grofu Esterhaziju. Do dana današnjeg vodi se sudski spor između Beča i Budimpešte oko toga čija je „licenca“ za tortu. Od kvalitetnih sastojaka, svečana i raskošna, savršena za sve specijalne prilike i slavsku trpezu. Iako čuvena šara na torti iziskuje preciznost, sav trud u pripremi ove poslastice će se isplatiti.
ESTERHAZI TORTA Poslastica dostojna kraljeva, neprevaziđenog ukusa, za sve svečane prilike
Očaravajuća i svečana, nema ko vam neće tražiti dodatak.
ČUVENA ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a neponovljivog ukusa
Očaravajuća i ukusna, uzećete parče više.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)