LETNJI SATARAŠ SA TIKVICAMA I PATLIDŽANOM Ukućani će stajati u redu za još
Sočan i zasitan, pravićete stalno.
Potrebno je:
- 2 tikvice
- 2 krompira
- 2 paprike
- 1 crni luk
- 3 paradajza
- 1 patlidžan
- 3 kašike ulja
- so
- biber
- mlevena paprika po ukusu
- peršun
Priprema:
Iseckajte sitno luk pa ga propržite na ulju.Onda dodajte paprike sečene na trake i prodinstajte. Dodajte krompir sečen na kockice, patlidžan i tikvice, pa krčkajte sve oko 10 ak minuta.Umešajte oljušten i iseckan paradajz, zpa posolite, pobiberite i začinite mlevenom paprikom. Poklopite i kuvajte na tihoj vatri dok povrće ne omekša, uz povremeno mešanje. Na kraju, pospite sataraš seckanim peršunom.
Možda vas zanima:
BAKIN BEĆARAC POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Zasitan, sočan i lagan, nema mu ravnog
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
BAKIN SATARAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Lagan i zasitan, savršen za vrele dane
Samo dodajte prilog po želji.
BEĆARAC Starinsko jelo savršeno za letnje dane, lagano a zasitno
Ukusa koji govori više od 1000 jezika.
BEĆARAC Letnji specijalitet gotov začas, a nestaće sa stola odmah, prste da poližete
Sočno jelo sa paprikom i paradajzom držaće vas dugo sitim.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)