SATARAŠ NA VODI Okrepiće vam organizam u trenu, a sočan i slasan, prste da poližete
Lagano jelo od povrća za tople dane avgusta.
Potrebno je
- 1 crni luk
- 3 crvene paprike šilja, iseckane
- 5 komada paradajza
- 1 lovorov list
- 300 g pirinča
- 1 tikvica, iseckana
- so i biber po ukusu
- šaka svežeg bosiljka
- 1 kašičica peršuna
- 1 kašičica ljute paprike
Priprema
Prodinstajte luk na malo vode u loncu. Dodajte jedno po jedno, seckanu papriku, lovorov list, sečen paradajz i tikvice. Nalijte vodu po potrebi. Zatim dodajte pirinač pa nastavite da dinstate. Kad omekša, u sataraš ubacite začine pa dobro promešajte. Prijatno!
Možda vas zanima:
SATARAŠ Raj za nepca, zagrejaće vam dušu i telu, a odličan je i za dijetu
Jelo od paradajza, paprike i luka. Brzo se sprema. Odlično je kao samostalno jelo ili prilog uz meso.
DOMAĆI SATARAŠ PO BAKINOM RECEPTU Najbolji obrok za celu porordicu
Puno povrća i vitamina.
JELO I ZA NEISKUSNE DOMAĆICE Posni sataraš očas posla na vašem stolu
Obilje vitamina u tanjiru.
NEODOLJIVA JESENJA SALATA Sa sirom i jajima, nema kremastije, a pravi se nikad lakše
Služite je samostalno ili dodajte kao prilog, svaki zalogaj je raj za nepca.
NJOKE SA PARMEZANOM I PESTO SOSOM Posno jelo na italijanski način koje budi sva čula
Sočne njoke u slasnom spoju sa pestom i veganskim parmezanom, ovakve do sada niste jeli.
DOMAĆI HLEB Umesto mešenja treba samo varjača, a biće svež i nekoliko dana
Zamirisaće cela kuća, najbolje ga služite vrućeg uz prilog po želji.
TRIK KOJI ČISTI RERNU BEZ STRUGANJA I RIBANJA Nikad lakše, a nije u pitanju soda bikarbona
Očistite rernu od tvrdokornih masnoća, na jednostavan i lak način.
JUNEĆI GULAŠ RAJ ZA NEPCA Fenomenalan ručak u sočnom spoju mesa sa povrćem, za prave gurmane
Sočan i slasan, sipaćete tanjir više.
Komentari (0)