PAMUK KROFNE PO RECEPTU MONAHA SA HILANDARA Savršene za početak Gospojinskog posta

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Mekane i vazdušaste, po ukusu im nema ravnih. Služite sa medom i cimetom.

posne pamuk krofne
Printscreen

Sastojci:

  • 3 šolje univerzalnog brašna
  • 1 šolja mlake vode
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 2 kašike šećera
  • 1 kesica vanile
  • Ulje za prženje
  • Med i cimet za posluživanje

Priprema:

U jednu posudu sipajte brašno, kvasac, šećer i vanilu pa polako dodajte vodu, uz lagano mešanje rukom, sve dok ne dobijete mekano testo. Onda ga pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite ga da odstoji sat vremena da naraste. Pobrašnjenim rukama od nadošlog testa uzimajte male loptice veličine oraha i oblikujte debele štapiće dužine vašeg malog prsta. Blago spojite krajeve pa pritisnite da se slepe.Krofne ređajte na pobrašnjenu krpu i ostavite još pola sata da narastu. Pržite krofne na zagrejanom ulju, uz okretanje sa obe strane, dok ne postanu zlatnosmeđe. Na kraju ih vadite na papirni ubrus da upiju masnoću. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading