PAMUK KROFNE PO RECEPTU MONAHA SA HILANDARA Savršene za početak Gospojinskog posta
Mekane i vazdušaste, po ukusu im nema ravnih. Služite sa medom i cimetom.
Sastojci:
- 3 šolje univerzalnog brašna
- 1 šolja mlake vode
- 1 kesica suvog kvasca
- 2 kašike šećera
- 1 kesica vanile
- Ulje za prženje
- Med i cimet za posluživanje
Priprema:
U jednu posudu sipajte brašno, kvasac, šećer i vanilu pa polako dodajte vodu, uz lagano mešanje rukom, sve dok ne dobijete mekano testo. Onda ga pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite ga da odstoji sat vremena da naraste. Pobrašnjenim rukama od nadošlog testa uzimajte male loptice veličine oraha i oblikujte debele štapiće dužine vašeg malog prsta. Blago spojite krajeve pa pritisnite da se slepe.Krofne ređajte na pobrašnjenu krpu i ostavite još pola sata da narastu. Pržite krofne na zagrejanom ulju, uz okretanje sa obe strane, dok ne postanu zlatnosmeđe. Na kraju ih vadite na papirni ubrus da upiju masnoću.
Možda vas zanima:
NAJBOLJE POSNE KROFNE Prave se očas posla, bez mleka i jaja, a tope se u ustima
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
POSNE KROFNE MILUJU NEPCA Vazdušaste i sočne, ko ih jednom proba uvek im se vraća
Mirisne i savršene, i dupla mera će biti malo.
POSNE KROFNE Mekane, vazdušaste i slasne, savršene uz šolju kafe ili čaja
Mirisne i neodoljive, a prave se lako.
NAJBOLJE POSNE KROFNE Jedini recept koji će vam ikada trebati
Mekane i pufnaste, biće baš kao bakine.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)