FAŠIRANE ŠNICLE PO RECEPTU ANE BEKUTE Iste kao one kafanske, a meso se lepi za prste
Pevačica Ana Bekuta će 6. i 7. septembra obeležiti 40 godina karijere veličanstvenim koncertima u Sava centru. Da nije talentovana samo za pevanje, pokazuje i ovaj recept za faširane šnicle. Prave se brzo i lako, a upravo one su omiljene Aninim unucima Sonji i Branku.
Alo
Potrebno je:
- 300 g mlevenog mesa
- 2 kašike brašna
- obaren pirinač
- 2 kašike ulja
- jedno umućeno jaje
- so
- mešavina začina
- biber
- 1 čaša od jogurta vode
Priprema:
Prvo obarite pirinač. Potom u jednoj posudi pomešajte mleveno meso, brašno, obaren pirinač, ulje, jaje, so, začine i vodu. Rukom oblikujte šnicle pa ih pecite nekoliko minuta u dubokom ulju.
Možda vas zanima:
AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive
Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
LOVAČKE ŠNICLE U NEODOLJIVOM SOSU Ovako ih prave u restoranu i zato su saftaste
Služite uz krompir pire i salatu po želji.
KAFANSKE LOVAČKE ŠNICLE ZA PRAVE LJUBITELJE MESA Saftaste i mekane kao puter
Samo dodajte sos ili prilog po želji.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)