LENJA PITA SA MESOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, i dupla mera je malo
Osvojiće vas od prvog zalogaja.
Potrebno je:
Za fil:
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika biljnog ulja
- 400 g mlevenog goveđeg mesa
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica soli
- ½ kašičice crnog bibera
- ½ kašičice paprike
- 1 kašičica suve mirođije
- 1 kašičica senfa
- 1,5 kašičice kečapa
- 20 g putera
- Mlad luk, sveži korijander po ukusu
- 150 g mocarele
- 40 g rendanog tvrdog sira
Za testo:
- 4 jajeta
- ½ kašičice soli
- 200 g jogurta
- 200 g pavlake
- 250 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- malo biljnog ulja za kalup
- seme susama za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Propržite sitno seckan crni luk na biljnom ulju, sve dok ne postane staklast. Onda dodajte mleveno meso i pržite dok ne promeni boju. Dodajte seckani beli luk, so, biber, papriku, mirođiju, senf i kečap, pa sve dobro promešajte. Na kraju umešajte puter, sitno seckani mlad luk i korijander, pa skinite sa vatre i pustite da se fil malo prohladi. Zasebno umutite jaja sa solju, pa dodajte jogurt i pavlaku i sjedinite. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo sve dok ne dobijete glatko testo. Pleh obložite pek papirom pa sipajte polovinu testa. Pripremljeni fil ravnomerno rasporedite preko testa, pa pospite mocarelom i tvrdim sirom. Prelijte ostatak testa preko fila pa poravnajte. Na kraju, pospite pitu semenkama susama po vrhu. Pecite pitu oko 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Secite na parčiće i služite.
Možda vas zanima:
ENGLESKA PITA SA MESOM Savršena za doručak ili večeru, a biće super i hladna
Sočna i slasna, nestaće sa stola odmah.
PITA SA MESOM BOLJA OD BUREKA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, nestače sa stola odmah.
PITA SA MESOM BUDI SVA ČULA Topla, mirisna, hrskava, preukusna, nema joj ravne!
Slasna i hrskava, savršena za doručak.
PITA SA MESOM OD GOTOVIH KORA Brza i slasna, a još bolja od bureka, zaboravićete na pekaru
Služite uz šolju jogurta, za savršen doručak.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)