LENJA PITA SA MESOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, i dupla mera je malo

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Osvojiće vas od prvog zalogaja.

lenja pita sa mesom
Shutterstock

Potrebno je:

Za fil:

  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašika biljnog ulja
  • 400 g mlevenog goveđeg mesa
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica soli
  • ½ kašičice crnog bibera
  • ½ kašičice paprike
  • 1 kašičica suve mirođije
  • 1 kašičica senfa
  • 1,5 kašičice kečapa
  • 20 g putera
  • Mlad luk, sveži korijander po ukusu
  • 150 g mocarele
  • 40 g rendanog tvrdog sira

Za testo:

  • 4 jajeta
  • ½ kašičice soli
  • 200 g jogurta
  • 200 g pavlake 
  • 250 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • malo biljnog ulja za kalup
  • seme susama za posipanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Propržite sitno seckan crni luk na biljnom ulju, sve dok ne postane staklast. Onda dodajte mleveno meso i pržite dok ne promeni boju. Dodajte seckani beli luk, so, biber, papriku, mirođiju, senf i kečap, pa sve dobro promešajte. Na kraju umešajte puter, sitno seckani mlad luk i korijander, pa skinite sa vatre i pustite da se fil malo prohladi. Zasebno umutite jaja sa solju, pa dodajte jogurt i pavlaku i sjedinite. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo sve dok ne dobijete glatko testo. Pleh obložite pek papirom pa sipajte polovinu testa. Pripremljeni fil ravnomerno rasporedite preko testa, pa pospite mocarelom i tvrdim sirom. Prelijte ostatak testa preko fila pa poravnajte. Na kraju, pospite pitu semenkama susama po vrhu. Pecite pitu oko 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Secite na parčiće i služite.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading