PILEĆA SUPA SAVRŠENA ZA PREHLADU Krepi organizam u trenu, sipaćete tanjir više

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Ukusa koji govori više od 1000 jezika.

pileća supa
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 pileći batak
  • 2 šargarepe
  • 2 krompira
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 koren peršuna
  • 1 koren celera
  • 1 lovorov list
  • so i biber po ukusu
  • svež peršun
  • 2 l vode

Priprema:

Pileći batak stavite u veliki lonac pa prelijte sa 2 l vode. Onda dodajte lovorov list i malo soli i kuvajte oko 30 do 40 minuta, sve dok meso ne postane mekano.  Za to vreme, oljuštite i iseckajte šargarepu, krompir, crni luk, beli luk, koren peršuna i koren celera. Zatim ga izvadite iz lonca i pustite da se malo ohladi.U supu umešajte seckano povrće i kuvajte dok ne omekša, oko 20 minuta. Skinite meso sa kostiju pa ga iseckajte na komade. Posolite i pobiberite. Kuvajte supu još 5 do 10 minuta.

Komentari (0)

Loading