PILEĆA SUPA SAVRŠENA ZA PREHLADU Krepi organizam u trenu, sipaćete tanjir više
Ukusa koji govori više od 1000 jezika.
Potrebno je:
- 1 pileći batak
- 2 šargarepe
- 2 krompira
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 koren peršuna
- 1 koren celera
- 1 lovorov list
- so i biber po ukusu
- svež peršun
- 2 l vode
Priprema:
Pileći batak stavite u veliki lonac pa prelijte sa 2 l vode. Onda dodajte lovorov list i malo soli i kuvajte oko 30 do 40 minuta, sve dok meso ne postane mekano. Za to vreme, oljuštite i iseckajte šargarepu, krompir, crni luk, beli luk, koren peršuna i koren celera. Zatim ga izvadite iz lonca i pustite da se malo ohladi.U supu umešajte seckano povrće i kuvajte dok ne omekša, oko 20 minuta. Skinite meso sa kostiju pa ga iseckajte na komade. Posolite i pobiberite. Kuvajte supu još 5 do 10 minuta.
Možda vas zanima:
DOMAĆA PILEĆA SUPA Provereni klasik koji niko ne odbija, a prehlada prolazi kao rukom odnešena
Okrepiće vam dušu i telo a poješćete u slast.
DOMAĆA SUPA IZ BAKINE KUHINJE Prehlada nestaje kao rukom odnešena
Greje dušu i telo.
DOMAĆA PILEĆA SUPA Odlično rešava prehladu, a istog ukusa kao ona bakina!
Sipaćete tanjir više.
PILEĆA SUPA JAČA IMUNITET U TRENU Zagrejaće vas u kišnim septembarskim danima, po receptu bez mane
Ublažiće siptome prehlade i okrepiti organizam.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)