SLANA ROZEN TORTA Savršeno hladno predjelo, a gotova za 15 minuta

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Pravi se lako, a savršenog ukusa.

slana rozen torta
Printscreen

Potrebno je:

Kore:

  • 1 pakovanje rozen kora

Fil:

  • 500 g krem sira
  • 200 g pavlake
  • 200 g majoneza
  • 200 g šunke
  • 200 g kačkavalja
  • 100 g kiselih krastavaca
  • 100 g maslina
  • so
  • biber

Za ukrašavanje:

  • 100 g kačkavalja
  • 100 g šunke
  • masline, krastavčići, ili drugo povrće po želji

Priprema:

U jednoj velikoj posudi sjedinite krem sir, pavlaku i majonez dok smesa ne postane glatka. Onda dodajte sitno seckanu šunku, rendani kačkavalj, seckane kisele krastavčiće i masline. Promešajte sve dobro. Posolite i pobiberite. Stavite prvu rozen koru, pa je premažite tankim slojem fila. Zatim pokrijte sledećom rozen korom. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Završite sa rozen korom. Onda celu tortu premažite tankim slojem fila ili majoneza. Po vrhu pospite rendanim kačkavaljem. Dekorišite seckanom šunkom, maslinama, krastavčićima ili drugim povrćem. Na kraju tortu ostavite nekoliko sati u frižider, da se dobro stegne.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading