LOVAČKA SALATA POSTAVLJA NOVE TRENDOVE DOBROG UKUSA 100 puta bolja od ajvara
Nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
- 1 l paradajz soka
- 2 kg paprike
- 500 g crnog luka
- 500 g šargarepe
- 100 g soli
- 100 g šećera
- 100 ml jabukovog sirćeta
- 100 ml ulja
- 6 čenova belog luka
- 2 kašike sušenog peršunovog lista
- lovorov list
Priprema:
Sameljite luk pa mu dodajte paradajz sok. Kuvajte oko pola sata. Isecite papriku i šargarepu na kockice, pa sameljite beli luk. Dodajte iseckano povrće u paradajz sok, kao i ceo lovorov list, so , ulje i šećer. Kuvajte oko 2 sata na srednjoj temperaturi. Zatim skinite sa vatre i izvadite list lovora. Umešajte peršunov list i konzervans, pa dobro promešajte i ostavite 10 minuta da odstoji. U zagrejane tegle sipajte postepeno salatu.
Možda vas zanima:
LESKOVAČKA LJUTENICA ZA GURMANE I ONE IZBIRLJIVE Stari recept sa juga za kraljicu zimnice
Ako volite ljuto i začinjeno, ovu ljutenicu ćete obožavati.
LESKOVAČKI AJVAR Recept sa juga Srbije u koji je utkana tradicija, a po ukusu nema boljeg
Mažite samostalno na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.
PAPRIKE PUNJENE KUPUSOM Zimnica iz tegle po receptu kuma Sneže, nema ko će joj odoleti
Svaki zalogaj je raj za nepca.
AJVAR OD BUNDEVE Prilog koji se ne odbija, ukusa koji govori 1000 jezika
Drugačiji i pikantan, prste da poližete.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)