LOVAČKA SALATA POSTAVLJA NOVE TRENDOVE DOBROG UKUSA 100 puta bolja od ajvara

Ivana Pavlović

17:30

Sezonski recepti 0

Nema ko vam neće tražiti recept.

lovačka salata
Shutterstock

Potrebno je:

 

  • 1 l paradajz soka
  • 2 kg paprike
  • 500 g crnog luka
  • 500 g šargarepe
  • 100 g soli
  • 100 g šećera
  • 100 ml jabukovog sirćeta
  • 100 ml ulja
  • 6 čenova belog luka
  • 2 kašike sušenog peršunovog lista
  • lovorov list

Priprema:

Sameljite luk pa mu dodajte paradajz sok. Kuvajte oko pola sata. Isecite papriku i šargarepu na kockice, pa sameljite beli luk. Dodajte iseckano povrće u paradajz sok, kao i ceo lovorov list, so , ulje i šećer. Kuvajte oko 2 sata na srednjoj temperaturi. Zatim skinite sa vatre i izvadite list lovora. Umešajte peršunov list i konzervans, pa dobro promešajte i ostavite 10 minuta da odstoji. U zagrejane tegle sipajte postepeno salatu.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading