BOSANSKI BUREK SA MESOM GREJE DUŠU I STOMAK Kad ga jednom probate zaboravićete na pekaru

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Mirisan i sočan, nema mu ravnog.

turski burek sa mesom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g mekog brašna
  • 260 ml mlake vode
  • 15 g soli
  • 1 kašika ulja

Fil:

  • 1-2 kašike ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 500 g mlevene govedine ili junetine
  • 1,5 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera

I još:

  • 120 ml ulja

Priprema:

U jednoj posudi umutite brašno, vodu, so i ulje. Od dobijenog testa oblikujte 8 loptica. Ulje sipajte u posudu pa u njega uvaljajte loptice i ostavite sat vremena da  odstoje. u njemu. Sitno seckan crni luk propržite na zagrejanom ulju pa dodajte mleveno meso, so i biber. Dobro izdinstajte i prohladite. Zatim testo rukama rastanjite da bude što tanje, pa nanesite 1/8 fila na duži kraj i uvijte u rolnu, pa burek smotajte u oblik puža. Ispecite burek u zagrejanoj rerni, sve dok ne porumeni.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading