ŠUMADIJSKI KOLAČ SA JABUKAMA BOLJI OD SVAKE TORTE A ovako ga domaćice prave decenijama
Priprema je jednostavna, a sočniji sigurno niste jeli.
Potrebno je:
- 300 g brašna
- 200 g šećera
- 200 ml mleka
- 120 ml ulja
- kesica vanilinog šećera
- kesica praška za pecivo
- 2 kašike cimeta
- 4 jaja
Preliv:
- 1 jaje
- 60 g maslaca
- 60 g šećera
- rendana korica limuna
Priprema:
Za detalje pripreme ispratite video u nastavku.
Možda vas zanima:
CRNAC BEZ JAJA SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Gotov dok pristavite kafu
Sočan i jednostavan desert za sve prilike.
SOČNI KOLAČ SA JABUKAMA MILUJE NEPCA Zbog njega se krši svaka dijeta
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KOLAČ SA JABUKAMA OD JEDNOG JAJETA Zaludeo domaćice na mrežama, sve dele recept
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TOPI SE U USTIMA Jednostavan kolač sa jabukama po italijanskom receptu
Preukusan kolač koji će vam se sigurno dopasti.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)