BRAUNI SA BUNDEVOM SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Gotov dok pristavite kafu, a osvaja ukusom
Ako volite brauni, ovu jesenju varijantu sa bundevom ćete obožavati.
Potrebno je:
- 200 g tamne čokolade
- 100 g maslaca
- 200 g pirea od bundeve
- 150 g šećera
- 3 jaja
- 120 g brašna
- 1 kašičica vanile
- prstohvat soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C. Otopite čokoladu i maslac zajedno, pa promešajte sa pireom od bundeve. U drugoj posudi umutite jaja sa šećerom i vanilom, pa spojte s čokoladnom smesom. Dodajte brašno i so, promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Sipajte u prethodno podmazan pleh i pecite 25–30 minuta. Ostavite da se brauni ohladi, seckajte na kocke i poslužite.
Možda vas zanima:
BLONDI KOLAČ GOTOV DOK PRISTAVITE KAFU Savršen za iznenadne goste
Sočan i neodoljiv, uzećete parče više.
BRAUNI Donosimo vam originalni američki recept za slatkiš koji uspeva svima
Pola pleha nestane dok trepnete.
BRAUNI BEZ PEČENJA Savršen za iznenadne goste, a gotov dok pristavite kafu
Pravi se lako, a pojede brzo.
NEODOLJIVI BRAUNI BUDI SVA ČULA Uspeva i potpunim početnicima, a nema ko ga ne voli
Sočan i mekan kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)